Hoppning
30 september 2017 15:12

Ottilia Lundgren vann andra kvalet av Krafft Young Rider Cup

KvalvinstOttilia Lundgren vann Krafft Young Rider Cup-kvalet vid Flyinge Indoor med Ti Quenta B. Det var hennes första start i ungdomshoppning, men ambitionen var hög.
– Jag red för att vinna, sa Ottilia, som fortfarande är junior.

Ottilia Lundgren vann andra kvalet av Krafft Young Rider Cup
Junioren Ottilia Lundgren och Ti Quenta B vann andra kvaltävlingen av Krafft Young Rider Cup.

Ett ridet kval och seger direkt, bättre kunde det inte bli.
– Den här hästen är helt fantastisk, sa Ottilia Lundgren om Ti Quenta B (HOLST sto f-03 e Quebec-Libertino I, äg Anders Lundgren), en häst hon haft i nästan precis ett år.
– Jag har ridit några 1,45-klasser på henne tidigare och jag debuterade 1,50-hoppning i Sundbyholm förra veckan.

Av de 27 startande i Flyingedelfinalens grundomgång var fem felfria. Ingen klarade omhoppningen utan att riva, men Ottilia var den snabbaste av fyrafelarna.
– Jag vet inte riktigt var jag rev men trots att en bom föll höll jag min plan, sa Ottilia, som även satsar på juniorernas Morgondagens vinnare. I det kvalet, tidigare under lördagen, var hon trea.
– Jag tänker kvalrida i både junior- och young rider-serien. Sedan får vi se hur det går innan jag beslutar vilken final jag ska rida i Scandinavium, sa hon.

På andra plats kom ytterligare en junior, blott 15-åriga Janelle Larsson, på Staralmé Esc Z. Janelle startade först i omhoppningen och det såg länge ut som att hennes tid skulle hålla. Hon var ändå nöjd med andraplatsen.
– Egentligen hade Janelle inte tänkt rida detta, men så var det så många juniorer i Morgondagens Vinnare och Janelle ville inte rida så fort på Staralmé, berättade mamma Magdalena.

Trea, inte många sekunder slagen, var förra landslagsstjärnan Ulrika Bidegårds dotter Cajsa Soberon efter en mycket väl ihophållen ritt på Cornelia.

Krafft Young Rider Cup-delfinalen var det andra kvalet i serien. Fyra återstår innan det blir klart vilka som får rida i Scandinavium.

Resultat

Regler Krafft Young Rider Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden