Sport
3 juli 2016 16:40

Överraskad vinnare i 7 Star

”Ņh herregud, det här hade jag absolut inte räknat med”. Det var en chockad och överlycklig Amanda Kjellberg som tog hem Swedish 7 Star Spring Tour med hästen som hon egentligen bara skulle provrida åt Jens Fredricson.

Överraskad vinnare i 7 Star
Ekipaget susade fram i såväl omhoppning som ärevarv. Photographer Roland Thunholm

Efter omhoppning mellan tre ryttare korades Amanda Kjellberg med Carinthina Z (sto, f 2003, e Chellano-Carthago Z) till årets vinnare av 7 Star-touren på 1,50-höjder. 100 000 kronor och en biljett till de internationella klasserna i Falsterbo fick hon i belöning. Redan på väg ut från banan den stora arenan rann lyckortårarna.
– Det här hade jag absolut inte räknat med. Jag ville mest göra bra ifrån mig och göra dem där hemma stolta. Jag är inte så etablerad på nivån, men vet att jag har en häst som kan, säger Amanda som vann även gårdagens omgång av 7 Star.

Hon var sist ut i omhoppningen och med bara fyra hundradelar slog hon Henrik Ankarcronas ledartid med Vincero. Utöver de stora prispengarna stod fyra hett eftertraktade platser i CSIO5* på FHS på spel. Därmed väntar internationella klasser på Falsterbo Horse Show för Amanda, Henrik, trean Irma Karlsson och fyran Evelina Tovek som var dagens snabbaste fyrafelare.
– Jag kan inte förstå det. Helt sjukt. Men jag är förstås råtaggad, säger Amanda om det internationella äventyret som väntar i veckan.

Henrik Ankarcrona säger själv att han är en väldigt glad första-förlorare idag och till de internationella klasserna tar han med sig två hästar precis som Evelina. Irma tar med sig maxantalet tre hästar och Amanda kör vidare med enbart Carinthina Z.

Klara för internationella klasser. Foto: Roland Thunholm

Amanda har ridit flera EM på ponny och har tagit guld på junior-SM. Under några år ägnade hon sig åt annat än ridningen, men nu är hon tillbaka på hög nivå med Carinthina Z. Den lyckliga sagan om ekipaget tog sin början för tre år sedan när hon provred saluhästen för Jens Fredricsons räkning. För Jens del blev det inget köp och Amanda, som enligt egen utsago blev helt frälst, fortsatte att rida hästen åt ägarfamiljen Zeinoff.

De äger henne fortfarande och stoet bor kvar hemma hos dem i Borlänge. Faluboende Amanda rider segerhästen ett par gånger i veckan och hon har därtill ett par egna hästar. Till vardags arbetar hon med ekonomi och bokföring och har just nu inga planer på att rida på heltid.
– Det är precis så här jag vill ha det och jag är lyckligt lottad, säger vinnaren.

Segerlycka. Grattis @akihlkjellberg #falsterbohorseshow #falsterbo16 #7starspringtour

A photo posted by Tidningen Ridsport (@tidningenridsport) on Jul 3, 2016 at 6:41am PDT

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden