Sverige
1 juli 10:41
Ridsportplus

Överraskningen: ”Byns alla snokar” i stallet

Oväntat besökNär djupströbädden skulle ut ur stallet fick paret en överraskning. I bädden låg det ”jättemånga” ringlande ormar.

Överraskningen: ”Byns alla snokar” i stallet
Snokarna hade flyttat in i stallet. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Sara Lord och hennes man gav sig äntligen på djupströbädden. Men när mannen lyfte bort en träanordning som använts för att lägga hö på ropade han ”titta här!”.
– Där under låg det massor av ormar. Jag tror att alla byns snokar hade flyttat in i vårt stall. Det var jättemånga. Det var ju tur att jag inte har några bekymmer med ormar alls, och inte min man heller, säger Sara Lord.

Img_9953
Sara Lord lät sig inte skrämmas av ormarna. Foto: Privat

”Jag hade bränt ner stallet”

Hon postade en bild på härligheten på Facebook, och reaktionerna lät inte vänta på sig.
– Det är otroligt mycket kvinnor som fått spader. Ja, just kvinnor, det verkar vara något kvinnligt att vara rädd för ormar, säger Sara Lord.
Bland reaktionerna märktes ”jag hade bränt ner stallet”, jag skulle ha emigrerat”, ”jag hade sprungit därifrån” och ”jag hade svimmat”.
– Flera undrade också hur jag kunde stanna kvar och fota. Men för oss är det ingen grej alls, jag är förtjust i djur och gillar alla djur. Förutom fästingar och älgflugor, det är ungefär de enda djur jag inte förstår har existensberättigande.

Så vad gjorde ni då med ormarna?
– Jag är djurkommunikatör och talade om för ormarna att vi väntar tills imorgon, men då åker djupströbädden ut. Om ni själva flyttar er är det ingen som kommer till skada. Och när vi kom med maskinen var alla borta utom en, och den hade flyttat till en annan box. Vi har en gammal gödselstack som de säkert flyttat till, jag pekade mot den, säger Sara Lord.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden