Blogg
7 november 2013 10:18

På plats hos Ludger

Idag är det exakt två veckor sedan jag anlände hos stall Beerbaum i tyska Riesenbeck. Hästarna kändes pigga och fräscha efter resan ner och med tanke på att Ludger hade en tävlingsfri vecka bestämde vi att köra igång med träningen ganska så omgående.

Till en början träffades vi på Ludgers kontor för att tillsammans studera lite film från tävlingar för att få en så bra start som möjligt. Träningen har hittills flutit på bra och jag känner att jag redan på två veckors tid lärt mig oerhört mycket. Första tiden jobbade vi väldigt basic med mycket markarbete för att få hästen fokuserad på mina hjälper. För att få mer variation på markarbetet har vi använt oss av mycket bommar och små bockar och inför helgens tävling har det också varit en del hoppning på schemat.

Här på anläggningen står för tillfället cirka 90 hästar och här jobbar cirka 30 stycken. Precis som på många andra anläggningar ute i Europa jobbar här även en hel del svenskar. Alla är väldigt snälla och efter arbetsdagen är slut hittar vi ofta på trevliga saker tillsammans.

Idag börjar tävlingarna i polska Leszno. Jag har valt att ta med tre hästar, Wilson, Java och Montoya. Det ska bli en väldigt spännande tävling då vi ska testa en del nytt efter mina två träningsveckor i Tyskland. Alla hästarna kändes fina när jag hade ute dom en sväng nu på morgonen för lite lättare markarbete och i eftermiddag är det dags för besiktningen. Känns väldigt kul att komma ut på tävlingsbanan igen efter två veckors intensiv träning!

/Linn

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden