Blogg
16 november 2015 13:13

På väg till OS-camp

Landslagsryttaren Ludwig Svennerstål har siktet inställt på ännu ett OS i fälttävlan, i Rio 2016. Under en vecka befinner han sig nu på OS-camp tillsammans med 250 andra svenska idrottare på spanska ön Fuerteventura. Här kan du läsa Ludwigs blogg från campen.

Hej!
Nu sitter jag på Fuerteventura flygplats och väntar på att de andra ska komma hit, för Olympic Camp Sweden som ordnas av SOK. Det är hundratals svenska atleter som kommer hit under veckan, från alla grenar som har en chans i de olympiska spelen i Rio de Janiero nästa år.

Det är väldigt stor skillnad mellan de olika disciplinerna, hur vi som atleter lever, tränar etc. Eller så är det bara vi ryttare som lever i vår egen bubbla och det är vi som lever ett annorlunda liv jämfört med resten…

Efter säsongens slut så hade jag lite semester med familjen i Thailand, länge leve chartersemester utan kultur, vilket var grymt skönt att bara chilla runt poolen och umgås med mina systrar som jag nästan aldrig hinner träffa eller snarare träffa deras barn som är urmysiga.
Samtidigt som jag var på semester kom tre nya hästar hem till stallet – vilket i sig är bra men kanske inte uppskattades lika mycket av min hästskötare.

Förra året pluggade jag företagsekonomi heltid inne i London på CASS business school, vilket var kul, men jag har bestämt mig för att lägga studierna på hyllan i ett år för att fokusera på Rio. Jag har inte kunnat prestera i den utsträckning som jag velat under året. Så nu har jag fler hästar, i och med att jag bara ska rida i ett år, och det är ett gäng riktigt fina och roliga hästar som har kommit in vilket är inspirerande.

Jag började min resa igår till Stanstead för att tillbringa natten där och flyga 06:20 imorse vilket var en dröm. Vi hade dock ett ganska kul tillfälle på planet, när hela planet var boardat förutom en fru vars man boardat med hennes pass. Flygvärdinnan ropade efter mannen i högtalarna och hela planet kommenterade ”nice try” till mannen!
 
Nu kommer resten av truppen så jag måste gå! Vi hörs snart igen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden