Körning
27 april 2020 16:40
Ridsportplus

Pålsson drillade kuskar i Laholm

FinslipningSportkörningen bjöds i helgen på en unik möjlighet till dressyr- och precisionsträning. Totalt 13 ekipage samlades i Laholm för att bedömas av den internationelle domaren och tidigare landslagskusken Jan Erik "Nicke" Pålsson, som befinner sig på hemmaplan på grund av coronapandemin.

Pålsson drillade kuskar i Laholm
Totalt 13 ekipage samlades i Laholm för att bedömas av den internationelle domaren och tidigare landslagskusken Jan Erik "Nicke" Pålsson. Här landslagskusken Cecilia Qvarnström. Foto: Karolina Swärdh

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Chansen att träna sitt dressyrprogram med en personlig bedömning uppskattades stort av deltagarna.

Jan ErikNicke” Pålsson, som under den här perioden vanligtvis bor i Marbella i Spanien, bedömde under dagen sju olika dressyrprogram, med snabb feedback till kuskarna.

På frågan vem som stod för den stora överraskningen, säger han:
– Kusken Åke Larsson som körde Wittstein och Sune. Han imponerade med sin precision och tajming, vilket gav ekipagen en väldigt trevlig körning.

Gerti-hylt-trÄning-laholmpictures26-april-20202020.03.28k.s-7
Gerti Hylt under helgens träningspass. Foto: Karolina Swärdh

Efter dressyrbedömningen kunde ekipagen fortsätta till konbanan för att där prestera inför ögonen på Lotta Pålsson, tidigare landslagsledare för den svenska körtruppen och sedan många år gift med Nicke.

Efter avklarad precisionsbana och målgång fick kuskarna en utvärdering av prestationen, samt tid och tidsstraff för bollar ner. Lotta Pålsson involverade kuskarna genom frågor, som gör deltagarna mer medvetna kring möjligheter och problem. Sedan fick de köra banan ytterligare en gång.

Hanna Holstein och Johanna Carlberg, ponnyparkuskar, fick verkligen härliga aha-upplevelser när de körde konbanan. Det är ofta en stor utmaning att klara tiden, men det var inga problem för dessa båda ekipagen.

Hanna-holsteintrÄning-laholmpictures26-april-20202020.03.28k.s-254
Hanna Holstein fick mycket beröm för sin körning. Foto: Karolina Swärdh

Både Lotta och Nicke Pålsson bidrog med ovärderlig kunskap, vilket skapade en dag av glädje och utveckling för ekipagen.

Cissi-qvarnströmtrÄning-laholmpictures26-april-20202020.03.28k.s-18
Lanndslagskusken Cecilia Qvarnström under dressyrmomentet. Foto: Karolina Swärdh

Självklart märktes det att kuskar och hästar var hungriga på att komma ut på tävlingsbanorna. Nu i coronatider fanns där inte utrymme för publik, men den glada energin hos kuskarna var härlig att se.

På plats fanns kuskarna Gerti Hylt, Peter Gerborn, Cissi Qvarnström, Ester Fagerlind, Anna Racking, Lotta Elgemark, Eva Hed, Åke Larsson, Sanna Manfredsson, Hanna Holstein och Johanna Carlberg.

Peter-gerborn-trÄning-laholmpictures26-april-20202020.03.28k.s-72
Parkusken Peter Gerborn. Foto: Karolina Swärdh
Ester-fagerlind-trÄning-laholmpictures26-april-20202020.03.28k.s-100
Kusken Ester Fagerlind. Foto: Karolina Swärdh

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden