Dressyr
20 mars 2023 12:15
Ridsportplus

Paradressyrkaptenen: ”Det här kommer att bli så bra”

InternationelltI helgen stod den första internationella utmaningen - och möjlighet att samla poäng till ett efterlängtat Paralympics-kval - på spel för de svenska pararyttarna. Nytillträdda förbundskaptenen Mette Ubbesen var strålande glad efter insatsen på dansk mark.

Paradressyrkaptenen: ”Det här kommer att bli så bra”
Louise Etzner Jakobsson och Goldstrike B.J., här på VM i Herning förra året, levererade på topp i helgen. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Louise Etzner Jakobsson och hennes mästerskapshäst Goldstrike B.J. (KWPN val f -11, e Dreamcatcher-Jazz, uppf B. Jelgersma) var det ekipage som lyckades bäst när det svenska teamet begav sig till danska Blue Hors för tävling i helgen.

  De inledde med en andraplats på fredagen men sedan blev det seger både på lördagen och söndagen, där de avslutade med nytt personbästa på 76,14 procent i küren för Grade IV-ryttare.

  – I dag var det bättre än när vi tog silvermedalj på Paralympics, sa Louise till Ridsportförbundet efter söndagens seger, som dessutom var premiär för hennes nya kür med hög svårighetsgrad.

  Tredjeplats för laget

  Det svenska laget, där Louise Etzner Jakobsson hade sällskap av Lena Malmström, Lotta Wallin och Anita Johnsson, slutade trea i lagtävlingen och samlade på sig viktiga poäng på vägen mot Paralympics, dit svenskarna behöver kvala in ett lag.

  – De var väldigt duktiga allihop, de blev bara bättre och bättre för varje dag. De har varit så bra på att lyssna och ta emot både positiv och negativ kritik, kunnat jobba med det och sedan presterat ännu bättre. Vi har ett väldigt fint samarbete, alla backar upp varandra, säger en nöjd Mette Ubbesen, förbundskapten för Sverige.

  Helgens utmaning var den första i kaptensrollen för danska Mette Ubbesen, som har som mål att ta svenskarna till Paralympics i Paris 2024.

  – Det är ett avancerat system att kvala dit, men vi fick fina poäng nu eftersom Tyskland och Danmark – som var före oss i helgen – redan är kvalade till Paralympics. Men vi jobbar på det, det här kommer att bli så bra och vi bara måste med till Paris!

  Intensiv vår väntar

  I april åker teamet till Belgien för nästa lagtävling, innan det väntar ett NM i Drammen och därefter ännu en möjlighet att kvala på dansk mark.

  – Det är vad vi har planerat hittills, så får vi se om det räcker eller om vi behöver åka på fler lagtävlingar efter det, konstaterar Mette Ubbesen.

  På plats i Danmark var även de svenska pararyttarna Amalia Josbo, Felicia Grimmenhag och Anette Holst.

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden