Dressyr
26 september 14:49

Paridon Magi är död

Ur tidenEn av Lövsta stuteris mest framgångsrika tävlingshästar har lämnat jordelivet. En bronsmedalj vid EM 2017 blev kronan på Paridon Magis karriär tillsammans med Tinne Vilhelmson Silfvén.

Paridon Magi är död
Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi vid EM i Göteborg 2017. Foto: RolandThunholm

Det är Lövsta stuteri som på sina sociala medier berättar att hälsotillståndet för Paridon Magi nyligen försämrades och att han nu fått somna in.
Han föddes 2003, efter Don Primero-Napoleon, uppfödd av Niclas Magnusson och Rebecca Giegold.

Han kom till Lövsta som 3-åring och tog sig tillsammans med Caroline Darcourt hela vägen från unghästklasser till internationell Grand Prix. Redan som 7-åring tog Paridon Magi och Caroline hem championatstiteln på Flyinge vid den tidens championat och Breeders Trophy-vecka.

2016 tog Tinne Vilhelmson Silfvén över tyglarna och fortsatte det internationella tävlandet, med en bronsmedalj i lag vid EM i Göteborg 2017 som den största framgången.

Magi tävlades sedan återigen av Caroline, med placeringar i världscupen i Florida vintern 2020. Därefter fick Magi rollen som läromästare på Lövsta stuteri, en roll han axlat med den äran.

”Som det namn han bar var han, en magisk häst. Han kommer för alltid vara bevarad ljust i minnet hos oss alla” skriver Lövsta om hingsten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden