Dressyr
13 april 2018 20:25

Patrik inför avgörandet: ”Bara att ge järnet i küren”

Ridsport träffade ryttarna efter sina ritter. Det var blandade röster från euforiskt glada till nogsamt analyserande till ett konstaterande att det faktiskt var fredagen den trettonde.

Patrik inför avgörandet: ”Bara att ge järnet i küren”
Verdades och Laura Graves segrade. Foto: Roland Thunholm

Efter avslutad Grand Prix andades de flesta ryttarna ut och började fundera på lördagens kür.

Patrik Kittel sken som en sol efter sin ritt med Deja.
–Det var väldigt kul här idag, målet var att hamna på plats tre till sex. Imorgon i küren är det bara att ge järnet. Det var otroligt tajt i resultatlistan idag, man kan faktiskt komma på podiet imorgon om man rider på lite. Jag hade ändå lite små fel som 4,5 steg i ryggningen, något litet mellan piruetterna och lite få steg i den sista piaffen.
– Den franska publiken gav mig jättehärligt stöd men jag har varit i Frankrike och tävlat en hel del. Jag valde Deja för att hon gör en starkare kür.

Ridsport
Patrik Kittel och Deja i piaff. Foto: Roland Thunholm

Förbundskapten Bo Jenå var helt nöjd med sin adept.
– Bra, gick mycket stadigt, fin i formen hela vägen, fin piaff och det var mycket små marginaler mellan tredje och femte plats. Jag tror faktiskt Patrik har en bra chans till tredjeplatsen för han har en väl så svår kür som flera av de tyska ryttarna.
– Ett lägre domslut från en domare är inget att hänga upp sig på.
– Jag har sett Verdades i Florida och han har utvecklats oerhört mycket, en mycket fin häst, men i finalen tror jag ändå det är fördel Werth.

Ridsport
Verdades och Laura Graves segrade. Foto: Roland Thunholm

Laura Graves var en avslappnad, säker och rolig vinnare som skojade – när allt väl var över. Timmarna innan såg hon ut som en mycket fokuserad ryttare med bara ett ansiktsuttryck.
– Jag är otroligt glad för vi satte personbästa här idag och jag tycker att den här säsongen kommer att bli otroligt spännande. Jag har varit i Paris sedan i måndags och njutit av stan. Den stora skillnaden för oss är att det är inomhus eftersom vi bara tävlat utomhus hela vintern och har få om ens några möjligheter att tävla inomhus.
– Det är alltid lite skrämmande med så duktiga motståndare för jag vet att Isabell kommer att rida ännu bättre imorgon. Men, konkurrensen gör mig till en bättre ryttare och det ger mig massor av motivation.
– Jag är glad för att han är så pass het som han är men den lilla uppvärmningen oroade mig i början men den fungerade fint för oss. I USA har vi alltid fullstora banor för värmning så det kändes trångt.

Ridsport
Verdades och Laura Graves segrade. Foto: Roland Thunholm

Isabell Werth blev förpassad till en andraplats, långt efter segrande Laura.
– Jag kanske inte är van att bli tvåa men vi är i Frankrike så jag säger – C’est la vie!
– Jag blev rätt snopen när jag fick sådana bekymmer i galoppen med Weihegold. Imorgon hoppas jag Weihe är mer fokuserad och jag kommer göra mitt bästa för att ge Laura ett starkt motstånd.
– När jag ringer hem till Emilio så kommer han att skratta och säga att det kan du gott ha, jag är bäst. Jag ska rida Emilio under utomhussäsongen, Weihe skulle avsluta inomhussäsongen, hoppas hon får mig att tycka att det var rätt beslut imorgon.

Ridsport
Die Queen Werth och Weihegold i ett av de rörelser som fungerade riktigt bra. Foto: Roland Thunholm

Jessica von Bredow Werndl fick andas ut, Unees Göteborgsskräck var bara tillfällig.
– Jag är jätteglad för min tredjeplats och ska göra mitt bästa för att försöka behålla den för det här är Unees sista världscupfinal. Vi har en svår kür men det är många som vill slå mig så vi får verkligen göra vårt yttersta.
– Jag har hört så mycket om den för mina föräldrar var här för 20 år sedan. Det är en underbar arena och det fungerar fantastiskt för hästarna.

Ridsport
Jessica von Bredow Werndl och Unee BB. Foto: Roland Thunholm

Dorothee Schneider var fyra efter en tajt batalj med Jessica von Bredow Werndl.
– Jag är otroligt nöjd med Sammy Davis Jr, jag hoppas att han är mer fokuserad på mig imorgon, jag ska jogga honom lite i arenan imorgon för att hjälpa honom lite. Idag blev han lite överväldigad av miljön. Det är bara hans andra säsong som Grand Prix-häst och han förbättras hela tiden.

Ridsport
Dorothee Schneider och Sammy Davis JR. Foto: Roland Thunholm

Daniel Bachmann Andersen gick ut som nummer 3 och fick till en riktigt bra ritt som räckte till en sjätte plats.
– Det känns så bra, jag är lycklig, det var super, en sån fin start i min första final. Jag var lite nervös på vissa ställen där jag kanske kunde slappnat av mer men jag är så glad för att vår debut gick så bra.

Ridsport
Blue Hors Zack och Daniel Bachmann Andersen. Foto: Roland Thunholm

Referat från klassen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden