Dressyr
23 februari 2018 18:38

Dufour: ”Jag hade gåshud”

GHSDet gick inte att ta miste på Cathrines Dufours lycksalighet efter sin ritt. "Vi var ett och jag fick gåshud av publikens reaktion"

Dufour: ”Jag hade gåshud”
Atterupgaards Cassidy med Cathrine Dufour Foto: Kim C Lundin

Presskonferensen efter det sjunde världscupkvalet var en uppsluppen tillställning. Med tre ritter en bra bit över den magiska 80 procentsgränsen var alla tillfreds.

Segrande Cathrine Dufour inledde:
– Jag var lite nervös innan och den här küren som är ny är mycket svårare än den gamla, Cassidy kan vara svår i ny arena men idag så var han cool. Jag är så glad över att det gick så bra. På Ullevi blev publiken nästan för mycket men här klarade han det. Jag hade en möjlighet att göra en enklare sista galopplinje men jag tänkte, nu kör vi och det fungerade, vi var som ett idag. När jag fick en stående ovation från publiken så reste sig håret på armarna, helt obeskrivligt skönt.

Stående Ova
Stående ovation från publiken fick både Cathrine Dufour och Patrik Kittel

Isabell Werth sken som en sol, nöjd med sin häst och nöjd med att Göteborgs fantastiska publik bjöd på fest:
– Jag var jättenöjd med Emilio, vi gjorde en jättebra travtur men hade igen ett litet fel i tvåorna så det kan vi jobba på att bli säkrare i. När vi gör vår sista medellinje så är det som att vara lite i himlen så fin är han. Han har slutat att vara spooky, han jobbar så bra i alla delar nu, ge oss ett år till och sedan kan vi göra en galopptur lika bra som travarbetet. Jag rider i ’s-Hertogenbosch med honom. Jag tar Emilio dit och Weihe till Paris men det beror på hästarna egentligen, de bestämmer planen.

Huvuddomaren Annette Fransén Iacobeaus tyckte klassen lyfte ordentligt med küren:
– Det var som om flera av hästarna var mycket bättre idag, mer med sina ryttare och mer avslappnade, med undantag för Unee BB.
– Han blev rädd för något, så skrämd av något uppe på läktaren att han riktigt skakade när Jessica von Bredow-Werndl var framme hos oss. Det fanns inget hon kunde göra, så tråkigt men ett riktigt beslut.

Unee Bb
Jessica von Bredow-Werndl och en skrämd Unee BB Foto: Kim C Lundin

Patrik Kittel anslöt senare efter att ha haft en clinic med Felicia Grimmenhag:
– Delaunay gjorde inte bara sitt personbästa utan även mitt personbästa. Det känns långt in i hjärteroten att tävla här hemma inför en sådan fantastisk publik som hemmapubliken.
– Mitt program hänger bra ihop, det blir inte plottrigt. Det är svårighetsgrad 10 men det känns faktiskt inte så svårt för Delaunay  han gillar att göra många saker, då trivs han som bäst.

Intervju på engelska med Isabell Werth


Ställning i världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-