Dressyr
13 april 2018 18:27

Laura Graves vinner första finalklassen i Paris

TronskifteTitelförsvararna fick maka på sig. Segern i första finalklassen av dressyrens världscup gick till Laura Graves och Verdades. Patrik Kittel slutade på en mycket fin femteplats.

Laura Graves vinner första finalklassen i Paris
Laura Graves vinner första finalritten av dressyrens världscup (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Finalrunda nummer ett av dressyrens världscup har ridits i Paris. Grand Prix-programmet hade 18 ekipage, där 17 av dem lyckades komma upp i de 60 procent som behövs för att gå vidare till lördagens kür.

En ryttare som kunde utmana titelförsvararna Isabell Werth, Tyskland, och Weihegold OLD (sto f-05 e Don Schufro-Sandro Hit) var amerikanska Laura GravesVerdades (OLD val f-02 e Florett As-Goya) som placerades etta av alla domare och touchade sitt personbästa med 81,413 procent. Laura berättade att hon var supernöjd med sin ritt.
– Verdades lyssnade jättebra på mig och det var härligt. Han är rolig att rida i alla rörelser. Vi gör vårt bästa men visst ska vi försöka vinna, sade Laura Graves efter ritten.

Isabell och Weihegold kunde inte matcha den amerikanska ritten utan fick med 78,55 procent se sig slagna.
– Vad kan jag säga? Det är fredagen den trettonde, Weihe blev jättehet här inne. Det blev flera fel efter varandra, alldeles för het. Jag är inte besviken på henne men idag blev hon för mycket att hantera. Idag värmde jag i tältet här utanför, det blev nog för lite värmning, imorgon gör jag annorlunda. Det bästa idag var piaff och passage, säger Isabell Werth efter andraplatsen.

Segern för Laura Graves i Grand Prix-klassen är dock bara början. För att slå Isabell vet Laura att hon måste göra något spektakulärt med sin kür.

Patrik Kittel och Deja slutade på en mycket fin femte plats med 74,869 procent och visar att de definitivt är med i matchen. Patrik var mycket nöjd efter första ritten och berömde Deja.
– Det var ett par småsaker som inte var bra men galoppen var riktigt fin. Jag hade lite få piaffsteg, sade Patrik, som tillägger att han ska skärpa sig till küren.

Världscupen i dressyr 2018, resultat i Grand Prix-klassen 13 april 2018:

1 Laura Graves, USA – Verdades 81,413%
2 Isabell Werth, Tyskland – Weihegold OLD 78,261%
Jessica von Bredow-Werndl, Tyskland – Unee BB 75,668%
Dorothee Schneider, Tyskland – Sammy Davis Jr 74,689%
5 Patrik Kittel, Sverige – Deja 74,689%
Daniel Bachmann-Andersen, Danmark – Blue Hors Zack 74,130%
Inessa Merkulova, Ryssland – Mister X 74,115%
Madeleine Witte-Vrees, Nederländerna – Cennin 73.975 %

Ridsports liverapportering av klassen hittar du här
Komplett resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden