Dressyr
1 april 09:42

Patrik Kittel i dubbel Grand Prix-topp med ny stjärna

InternationelltPatrik Kittel har framgångar med ännu internationell topphäst. Nu handlar det om internationell debut med Fuhur 6 som tidigare bland annat har tävlats av danska stjärnan Anna Kasprzak.

Patrik Kittel i dubbel Grand Prix-topp med ny stjärna
Patrik Kittel. Foto: Roland Thunholm

Det var på torsdagskvällen som Patrik Kittel och Fuhur 6 (val f 2009 e Fürstenreich-Nagnat, uppf Olymp Kubani, äg Hanni Toosbuy Kasprzak) toppade första delen av en fyrstjärnig, internationell Grand Prix i belgiska Opglabbeek. Detta i sin internationella debut tillsammans.

Ekipaget slutade på 74,717 procent efter en uppvisning som bland annat innehöll en piaff som fick domare att trycka på 9:an. 21 av de 43 startande i klassen gjorde sitt på torsdagen, och övriga red på fredagens eftermiddag. När alla hade gjort sitt stod det klart att Patrik Kittel och Fuhur 6 slutade tvåa.

Rysslandsfödde Fuhur 6 har sedan 2020 tävlats av danska Anna Kasprzak och Andreas Helgstrand. En större del av valackens karriär har det dock varit ryska Elena Sidneva som har tävlat honom, bland annat i VM 2018 och EM 2019.

Resultat, Grand Prix

På lördagen blev ekipaget även tvåa i en Grand Prix Special med 74,277 procent. Även denna klass vanns av Charlotte Fry.

Resultat, Grand Prix Special

Patrik Kittel har visat klassen med fler nya hästar på senare tid. Ridsport berättade om Fuhur nyligen, och tillsammans med Blue Hors Zepter blev det en framgångsrik internationell debut. Även hans Forever Young har klivit fram internationellt.

 

Torsdagens och fredagens GP-klass vanns av Storbritanniens Charlotte Fry och Glamourdale med 77,696 procent.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden