Dressyr
25 januari 2019 14:50

Patrik Kittel och ”Dude” med i toppen i tuff världscups-GP

VärldscupenMånga toppnamn ha samlats i Amsterdam för världscupdressyren. Patrik Kittel och Deluany Old inledde just utanför pallen i Grand Prix.

Patrik Kittel och ”Dude” med i toppen i tuff världscups-GP
Patrik Kittel och Delaunay Old blev fyra i Grand Prix. Arkivbild. Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel var nära att ta en pallplats i världscuptävlingens Grand Prix, men i stället blev det en stabil fjärdeplats i det 17 ekipage stora startfältet. Tillsammans med Delaunay Old, som senast var på banan då det blev ett bejublat personbästa i küren på Friends, belönades Patrik med 75,435 procent.

Många starka namn är på plats i Amsterdam. I topp tronade som så många gånger förr Isabell Werth. Hon var enda ryttare över 80 procent med sina och Weihegold Olds 80,065 procent. Dorothee Schneider och Sammy Davis Jr säkrade andraplatsen på 76,217 procent och Hans Peter Minderhoud med  Glock’s Dream Boy N.O.P. blev trea på 75,652 procent.

Ännu ett svenskt ekipage tävlar världscupen i Amsterdam. Antonia Ramel och Brother de Jeu red in på 73,326 procent och blev nia, just utanför placering. I morgon rider ryttarna om världscuppoäng i küren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden