Avelsnyheter
4 oktober 2013 22:32

Patrik Kittel testar 4-åringar

På lördag eftermiddag går championatets kanske populäraste dressyrklass av stapeln nämligen 4-årsfinalen med testridning. I år är det ingen mindre än vår landslagsryttare Patrik Kittel som ska tjänstgöra som testpilot.

Patrik Kittel testar 4-åringar

Efter att tidigare haft ett koncept med två testryttare har SwedeHorse följt efter Dansk Varmblods upplägg i Herning med en testryttare där Jan Brink tjänstgjort fler år på dressyrsidan.

Nu blir det Patrik Kittel som får äran att prova en fin samling 4-åringar varav många svenskfödda. En upplevelse för både uppfödare, hästägare och publik att se den kommunikative och erfarne landslagsryttaren i aktion på nära håll. Räkna med att det kommer att filmas på plats, Clipmyhorse.de sänder helgens alla finaler, ännu ett tecken på att det finns en internationell publik för svenska avel- och sportarrangemang.

Patrik Kittel red EM i Herning med svenskfödde Toy Story, en valack efter ComeBack II uppfödd av Marie och Olle Bjernick, och han har Deja efter Silvano i stallet som en påläggskalv. Hennes dotter Diva, mor som dotter uppfödda av Marie Haward, startar i 5-årsfinalen efter att ha stått som segrare 2012. Genom åren har många SWB-hästar passerat genom Patrik Kittels stallar i Tecklenburg. 

Hans tävlingsframgångar med Toy Story hjälper SWB framåt i WBFSHs ranking.

Starttid för finalen är lördag 16:15 och Patrik rider elva hästar då Emilie Nyreröd strukit Floppy Disc och ingen reserv satts in än så länge.

Startlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden