Dressyr
7 augusti 2020 06:00

Patrik Kittel vann Grand Prix i Ungern

SvensksegerPatrik Kittel och Delaunay vann torsdagens Grand Prix vid CDI* i Ungern, i ekipagets första start efter coronauppehållet. − Nior på piaffen, det gör mig glad, skrev ryttaren på sociala medier efter segern.

Patrik Kittel vann Grand Prix i Ungern
Patrik Kittel och Delaunay OLD gav fina besked vid första starten efter tävlingsuppehållet. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

I Ungern avgörs inte bara EM för unga ryttare just nu, utan där går också en CDI3*. Enda svensk i startfältet är Patrik Kittel, och på torsdagens eftermiddag var det dags för Mr Dude, alias Delaunay, att göra comeback efter coronauppehållet.

Och det skedde med den äran. Ekipaget vann på 75,196 procent före franska ryttaren Morgan BarbanconSir Donnerhall II, som fick 72,065.

“Mr Dude, the sweetest horse always fights in the ring”, skrev Patrik Kittel på Instagram, där han också noterade att de inte var i Tokyo men att det var varmt nog även i Ungern.

Fredag eftermiddag startar ekipaget i GP küren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden