Dressyr
10 mars 2018 19:47

Patrik Kittel vinner den västeuropeiska ligan

VärldscupenNu är det klart att Patrik Kittel vinner den västeuropeiska ligan i dressyrens världscup. Både han och Tinne Vilhelmson Silfvén är klara för finalen i Paris i mitten april.

Patrik Kittel vinner den västeuropeiska ligan
Patrik Kittel kan välja mellan Delaunay OLD, bilden, och Deja till världscupfinalen. Foto: Roland Thunholm

Sverige har genom Henrik von Eckermann redan vunnit grundserien i västeuropeiska världscupligan i hoppning och efter lördagens världscupkval i dressyr i Holland är det klart att Patrik Kittel vinner dressyrens motsvarande liga. Det betyder att både han och Tinne Vilhelmson Silfvén är finalklara i dressyr, berättar Svenska Ridsportförbundet på sin webbplats.

Werth vann i Holland
Sista omgången reds i Nederländerna i ´s-Hertogenbosch på lördagen och vanns av Tysklands Isabell Werth med Emilio. Som regerande mästare är hon redan finalklar.
Den här gången var det Eward Gal, Nederländerna med Glock´s Zonik, som också kvalade in till finalen i Paris.

– Jag ska över och se hur Tinne och Paridon Magi har det, säger den svenske förbundskapten Bo Jenå till Svenska Ridsportförbundet.
Han är nöjd med att ha två svenska ryttare klara till i finalen i Paris.
– Det är väldigt roligt.

Vilhelmson Silfvén laddar i Florida
Tinne Vilhelmson Silfvén laddar för finalen i Wellington, Florida, hennes finalhäst Paridon Magi åker hem till Sverige om bara någon vecka. Patrik Kittel har både Deja och Delaunay att välja på till final.

Nio ryttare från Västeuropa kvalar till final.

Slutställning i västeuropeiska ligan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden