Dressyr
27 januari 2018 20:16

Patrik Kittel: ”Deja gick fantastiskt, Dude åker med till Göteborg”

Världscup i AmsterdamDet är en riktigt nöjd ryttare på telefon från Amsterdam, Patrik Kittel hade en bra känsla och fick ta emot publikens jubel i den fullsatta arenan.

Patrik Kittel: ”Deja gick fantastiskt, Dude åker med till Göteborg”
Patrik Kittel var riktigt nöjd med sin Deja i dagens kür i Amsterdam. Arkivbilder från Stockholm. Foto: Kim C Lundin / Roland Thunholm

Patrik Kittel blev fjärdeplacerad på 81,155 procent, hårfint efter Jessica von Bredow-Werndl/Unee BB på 81,195 respektive Edward Gal/Glock’s Zonik med 81,860 procent. Han och Dejas uppvisning var riktigt bra, küren håller hög svårighetsgrad och en enda liten malör smög sig in.

”Det känns lite förargligt med felet i ettorna, det kostade mig några placeringar men Deja var en stjärna idag, så fin rakt igenom, hon älskar uppmärksamheten och applåderna,” sa Patrik Kittel.

Den klassiska sportfrågan, hur känns det?
”Min känsla var att det här var lika bra som i Stockholm, vissa detaljer kanske ännu bättre. Deja är en sån härlig tävlingshäst, hon går in och verkligen ger allt hon kan, så avslappnad och fin. Det känns bra att vara så nära i ett så här starkt startfält. Jag är kvalad och klar för världscupfinalen i Paris i april. Idag blev det inte fler poäng eftersom jag redan har bättre poäng på mina fyra starter med två segrar och två andra platser”, förklarar Patrik Kittel.

Er enda svaghet på banan är piaff, i träning fungerar det bra, vad kan du göra?
”Deja gör allt rätt, hon blir hela tiden bättre och gör alla andra rörelser väldigt bra. Jag vet ingen annan häst som gör så fina passageslutor som hon, de borde vi få högre poäng för faktiskt”, konstaterar Patrik, som lugnt håller sin plan och tränar på.

Du kommer till Göteborg, vem av dina fyrfota stjärnor får följa med dit?
”Det blir min Olympia-vinnare Delaunay alias Dude som gör mig sällskap till Göteborg och hemmapubliken. Nu har jag två hästar att välja mellan till finalen i Paris”, berättar Kittel.

Ingen mer start för din nya stjärna Well Done De la Roche CMF i världscupen denna säsongen?
”Nej, det blir en annan tävlingsplan för henne med lite mindre tävlingar i lite lugnare omgivning så hon får successivt vänja sig vid tävlingsmiljö”.

Resultat
Ställning i världscupen 

Ställning i världscupen
1. Patrik Kittel SWE – 74
2. Jessica von Bredow-Werndl GER – 59
3. Dorothee Schneider GER – 55
4. Fabienne Lutkemeier GER – 50
5. Tinne Vilhelmson Silfven SWE – 45
6. Morgan Barbancon Mestre ESP – 43
7. Daniel Bachmann Andersen DEN- 39
7. Madeleine Witte-Vrees NED – 39
9. Belinda Weinbauer AUT – 38
10. Hayley Watson-Greaves GBR – 37
10. Marcela Krinke-Susmelj SUI – 37

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden