Sverige
3 februari 2022 16:00

Påverkad hästhandlare dömd till böter

RättegångI september förra året stoppades en bil med hästtransport av polisen - bakom ratten satt en kvinnlig hästhandlare, och i transporten fanns två hästar. Kvinnan var synbart drogpåverkad och saknade körkort. Nu döms hon till böter.

Påverkad hästhandlare dömd till böter
Kvinnan döms nu för rattfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock

Polisen stoppade kvinnans bil på grund av att den var registrerad som avställd, men vid kontrollen upptäcktes att kvinnan var drogpåverkad och saknade körkort.

Hästarna kördes därför av polis till en närliggande gård, medan kvinnan fördes till polisstationen för provtagning. Där konstaterades att hon hade spår av kokain och amfetamin i blodet, något som hon har erkänt i polisförhör.

Enligt Hallandsposten har kvinnan berättat att hon självmedicinerat med starka läkemedel och att hon regelbundet körde bil till stallet, men hon accepterade inte polisens bötesföreläggande om dryga 7 000 kronor i höstas.

Därför gick fallet till rättegång, där hon stod åtalad för rattfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott. Halmstads tingsrätt dömde nyligen kvinnan till 50 dagsböter på totalt 6 500 kronor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden