Sverige
28 december 2021 13:24

Drogpåverkad hästhandlare körde hästar

ÅtalasHästhandlaren kunde inte visa körkort och verkade påverkad när hon blev stoppad av polisen i Halland. Nu väntar rättegång.

Drogpåverkad hästhandlare körde hästar
Hästhandlaren körde hästar med droger i blodet. (Bilden har inget samband med artikeln i övrigt.) Foto: Istock

Hästhandlaren kunde inte visa något körkort när hon stoppades med en vän i bilen och hästar på släpet i Halland i september. Körkortet hade dragits in på grund av rattfylla tre år tidigare. Eftersom kvinnan visade tecken på drogpåverkan fick hon följa med till polisstationen för provtagning. Detta efter att hästarna körts till en gård i närheten. Kvinnan driver verksamhet där hon köper och säljer hästar.

Blodprovet visade spår av bland annat kokain och amfetamin. Hästhandlaren accepterade dock inte polisens bötesföreläggande om dryga 7 000 kronor och nu väntar rättegång med åtal för rattfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott. Det rapporterar Hallandsposten (låst artikel).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden