Sport
19 augusti 2016 19:55

OS-silver till Peder

Det blev OS-silver för Peder Fredricson och All In. Ekipaget avslutade med ytterligare en felfri runda. Guld till Storbritanniens Nick Skelton medan Kanadas Eric Lamaze tog brons.

OS-silver till Peder
Peder Fredricson visar gärna upp sitt OS-silver. Roland thunholm

Ingenting verkar kunna rubba Peder Fredricson detta OS. Han lotsade återigen All In perfekt över en OS-bana – först över andra finalrundan och sedan i omhoppningen där sex ekipage gjorde upp. 

I andra finalrundan var All In fint över första, en mur i OS-färgerna med ett plank över. Det blev en liten touch med bakbenen på andra hindret men efter det fortsatte All In visa vilken klasshäst han är.

Han sög tag i trekombinationen där många har fått problem och var enkelt över. Han fortsatte sedan i sin goda stil resten av banan och gick i mål med en häst som såg ut att ha krafter kvar. 

Ekipaget var ett av sex i en omhoppning om OS-medaljerna. Övriga är Nick Skelton, Erik Lamaze, Steve Guerdat, Sheik Ali Al Thani och Kent Farrington. 

Skelton var först ut och satte press på övriga med en felfri och ganska snabb runda i omhoppningen. När det var dags för Peder Fredricson behövde han ”bara” göra en felfri runda för att få medalj. Och återigen var det svenska ekipaget säkerheten själv, även om det blev en liten darr på första hindret. Men svensken kunde inte riktigt matcha Skeltons tid utan var en knapp halvsekund långsammare. Nick Skelton behöll sin ledning och tog hand om guldet. Kanadas Eric Lamaze tog bronset. 

Start- och resultatlistor

Så här går OS i hoppning till

Läs allt om OS här

Gilla Ridsport på Facebook för att få upp vad som händer i Rio i ditt flöde. 

Missa inte alla Ridsports Rio-bilder på Instagram

Följ också vårt Twitterflöde, tidn_ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden