Hoppning
4 december 2019 13:02

Peder Fredricson byter plats med Pieter Devos

HopptoppenSchweiz behåller greppet om världstoppen i hoppning samtidigt som Peder Fredricson halkar ner ett pinnhål. Britten Scott Brash är den som avancerar mest efter världscupframgångarna i november.

Peder Fredricson byter plats med Pieter Devos
Britten Scott Brash skördar framgångar och klättrar i världstoppen. Foto: Roland Thunholm

Det är fortfarande dubbelt schweiziskt i topp på den senaste hopprankingen med Steve Guerdat som etta och regerande Europamästaren Martin Fuchs som tvåa.

Även trean Daniel Deusser och fyran Ben Maher behåller sina platser på världsrankingen medan Peder Fredricson halkar ner till sjätteplatsen samtidigt som Pieter Devos blir ny femma.

Henrik von Eckermann hoppar upp ett par pinnhål från plats 12 till 10, men i övrigt är det relativt intakt i världstoppen.

Värt att notera är dock att Scott Brash har tagit ett skutt uppåt från plats 24 till 16. Britten har dels en tredjeplats i världscupen i Stuttgart med hästen Hello Senator, dels en världscupseger i Verona med hästen Hello M’Lady på meritlistan i november.

Belgaren Pieter Devos vann världscupkvalet i Stuttgart och med helgens tredjeplats i Madrid landade han högst upp på den aktuella världscuprankingen. Peder Fredricson har inte riktigt haft samma fullträffar hittills under världscupsäsongen, därav platsbytet i världstoppen.

Här är den aktuella världsrankingen i hoppning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden