Hoppning
3 januari 18:11

Peder Fredricson klättrar – femma på världsrankingen

VärldsrankingNu har världsrankingen för hoppryttarna kommit – och Martin Fuchs tar över förstaplatsen från Steve Guerdat. Peder Fredricson avancerar till en femteplats, och Henrik von Eckermann har kvar plats tio.

Peder Fredricson klättrar – femma på världsrankingen
Peder är en riktig kämpe – något som ger utslag i rankingen över världens bästa ryttare. Bilden är en arkivbild. Foto: Roland Thunholm

Peder Fredricson går från en sjätte till en femte plats på världsrankingen, och Henrik von Eckermann försvarar sin tiondeplats på Longines World Ranking.
Malin Baryard Johnsson sjunker från en 56:e plats till plats nummer 63. Rolf-Göran Bengtsson går från 174:e till 178:e plats, och Fredrik Jönsson försvarar sin plats, nummer 180.

Martin Fuchs Olympia 2019
Martin Fuchs i Olympia. Foto: FEI

Martin Fuchs leder för första gången

För första gången i sin karriär intar schweizaren Martin Fuchs förstaplatsen i rankingen. Han tar över platsen från Steve Guerdat, som innehaft toppositionen i ett års tid.
– Det är fantastiskt, men jag måste säga att det här inte handlar om en tävling. Det är en kombination av allt. Jag är så stolt och har sådan tur att kunna ha sådan framgång vid en så ung ålder, säger 27-åriga Martin Fuchs i ett pressmeddelande från FEI.

Kent Farrington nytt tillskott

Fem ryttare har behållit sina platser i topp 10 på Longines Rankings. Daniel Deusser från Tyskland ligger kvar på tredjeplatsen, britten Ben Maher behåller sin fjärdeplats, Beezie Madden från USA ligger sjua. Darragh Kenny från Irland är rankad åtta.
Peder Fredricson har gått om Pieter Devos från Belgien. Amerikanen Kent Farrington är det nya tillskottet i listan, han går från elfte till nionde plats.

Länk till världsrankingen i hoppning hittar du här.

 

 

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden