Sportnytt
22 juli 2020 13:17

Peder Fredricson kommer att rida SM

SMI dag finns en stor intervju med Peder Fredricson i flera tidningar. Stjärnryttaren pratar om OS och SM – det sistnämnda ett mästerskap som han tänker delta i om det blir av.

Peder Fredricson kommer att rida SM
Peder Fredricson vill rida SM. Arkivbild. Foto: Roland Thunholm

Peder Fredricson har nyligen kommit hem från St Tropez, där den första Grand Prix:n efter tävlingsuppehållet gick av stapeln.
– Det var väldigt kul att vara i gång igen. I vanliga fall är vi iväg varje vecka, och det är ungefär samma gäng som är med på de femstjärniga tävlingarna. Vi är som en stor cirkus som åker runt med mer eller mindre samma människor. Man äter middag på kvällarna, pratar, ger varandra råd. Det har man inte haft på länge nu och det märktes av, säger Peder Fredricson till Dagens Nyheter.

Tävlingsuppehållet har varit bra för stjärnryttaren, säger han i intervjun, och tiden har bland annat använts till att kolla på barnens matcher och att fysträna. Förutom att hålla hästarna igång. Men att tävla igen var efterlängtat.
– Det var skönt att verkligen få djupkoncentrera sig igen. Få förbereda sig och gå in i den där bubblan. Det har man inte gjort sedan pausen började. Nu när det drog i gång igen så kände jag verkligen hur mycket jag saknat det.

När intervjun kommer till OS säger Peder Fredricson att All In, som blir 15 år 2021, kan vara aktuell om han känns pigg och fräsch, men det finns fler hästar som kan gå OS i stallet på Grevlunda.
SM är planerat till i augusti i Falsterbo.
– Om det blir ett SM så kommer jag att vara med. Det var många år sedan sist, säger Peder Fredricson till DN.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden