Hoppning
7 september 2021 08:24

Peder Fredricson ny världstvåa

VärldstoppenMedaljregnet ger nu ytterligare ringar på vattnet. På den senaste världsrankningen står Peder Fredricson som ny världstvåa. "Målet är att ta ett kliv till", säger den trippla mästerskapsmedaljören.

Peder Fredricson ny världstvåa
Peder Fredricson under EM 2021. Foto: FEI/Christophe Taniere

Peder Fredricson har inom loppet av en månad vunnit OS-silver och lagguld I Tokyo samt EM-brons i Riesenbeck. Den smått historiska prestationen återspeglas nu i den internationella världsrankningen där Peder Fredricson seglat upp som ny världstvåa. Detta efter att ha varit nere och vänt på plats 17.

– Det känns jättebra, skönt att det går åt rätt håll. Målet är att ta ett kliv till, säger Peder Fredricson till SVT Sport efter EM-hoppningen i Tyskland.

Ett av delmålen är att toppa världsrankingen inom kort. Helgens EM-tävlingar är inte inräknade i den senaste rankingen, vilket bådar gott inför nästa månad.
– Jag skulle tro att det krävs en eller två riktigt bra månader till med bra resultat, samtidigt som mina konkurrenter där uppe i toppen kanske tappar något.

Senast Peder Fredricson hade samma position på världsrankningen var 2019.

Tidigare världstvåan Martin Fuchs har petats ner till tredje plats medan tysken Daniel Deusser ligger i topp. Även Henrik von Eckermann har tagit ett rejält kliv uppåt från plats 18 till sjunde plats.

Redan på torsdag värmer Peder Fredricson upp inför Global Champions Tour i Rom.

FEI:s världsrankning – hela listan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden