Sport
21 augusti 2016 22:41

Peder hyllades – och tackar Ridsports läsare

Ikväll fick Peder äntligen fira sin medalj med hemmafansen. Tillsammans med (nästan) alla andra svenska medaljörer fick han stå på scenen i Kungsträdgården och ta emot publikens jubel. Ridsport var såklart där och passade på att vidarebefordra hälsningarna som har strömmat in från våra läsare.

Peder hyllades – och tackar Ridsports läsare
En lycklig Peder äntrade scenen som den hjälte han är.

Det var en ansenlig mängd människor som trotsade vädret och gav sig ut för att fira medaljhjältarna från OS. Sarah Sjöström var där, Pia Sundhages damlag var där och så förstås Peder Fredricson.

Varje gång silverhjältens namn nämndes följdes det av busvisslingar och applåder och till slut dök han upp, mannen som fått hela ridsportsverige att svälla av stolthet. På scenen får han frågan om vad han själv trodde på när han red in i den allra sista rundan i OS.

– Guld, svarar Peder, självklart, men fortsätter med att han ändå gläds åt sitt silver.

Trots att han hade varit snäppet nöjdare med guld finns det många anledningar för Peder att vara glad för sin medalj.
– Jag var glad att jag kunde ta den här medaljen, dels för mig själv men också för All In, att han fick möjligheten att visa hur bra han är, säger Peder. Även för mitt team, det är så många människor involverade i det så jag är så glad för deras skull, såklart för svensk ridsport, jag vet ju att det är viktigt med framgång för att inspirera ungdomar och för att få större intresse för sporten medialt.


Peder börjar bli van vid att posera med sin silvermedalj och gör det gärna än en gång för Ridsports kamera.

– Det var fantastiskt att komma tillbaka till Arlanda idag, man har ju förtsått att det varit ett enormt engagemang hemifrån, det är jättekul. På Arlanda var det mycket folk och ett fantastiskt mottagande och bussfärden hit var också väldigt kul med alla medaljörerna, det var bra stämning i bussen.

Så till den stora frågan, blev den efterfrågade dabben godkänd av sönerna?
– Ja det blev den faktiskt! De visste inte om jag skulle göra den eller inte så de stod framför TV:n och filmade, de var glada, säger Peder.

Trots allt uppståndelse tog sig Peder god tid att njuta av hälsningarna som Ridports läsare har lämnat via sociala medier. Är du en av dem som grattade Peder via Ridsport? Då kan du ta åt dig här:

 

Kolla här förresten! Nära 500 hälsningar från alla er superhärliga läsare till vår silverstjärna:

Text/foto/film: Julia Navrén

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden