Hoppning
21 oktober 2021 13:28

Peder kan ta hem GCT-titeln – ny fajt mot Ben Maher

Global Champions TourNär det stod mellan de två toppryttarna Peder Fredricson och Ben Maher i OS-finalen i somras var det britten som gick segrande ur striden, med ett individuellt OS-guld. I helgen gör de upp igen - nu handlar det om vem som vinner totalen av Global Champions Tour.

Peder kan ta hem GCT-titeln – ny fajt mot Ben Maher
Peder Fredricson rider Catch Me Not S i torsdagskvällens första omgång, och planerar sedan att byta till H&M All In för avgörandet på lördag. Foto: Nico Villanti/LGCT

Med start idag torsdag är det dags för den sista deltävlingen i Global Champions League och Global Champions Tour, i slovakiska Samorin. Fyra svenska ryttare finns på plats – Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek, där de tre OS-ryttarna sitter på sina guldhästar från Tokyo.

Mycket handlar dock om Peder Fredricson och Ben Maher – i helgen ska det avgöras vem av dem som vinner totalen i Global Champions Tour. Peder toppar med sina 249 poäng medan Maher har 228 poäng, och det är bara dessa två som kan ta hem titeln.

Det hela avgörs i Grand Prix på lördag kväll, och förutsättningarna är klara – slutar Peder i topp tio tar han hem totalsegern. För att Ben Maher ska vinna behöver han hoppa hem segern i klassen, samtidigt som Peder måste sluta som elva eller sämre.

I lagtävlingen Global Champions League toppar Peder Fredricsons lag Valkenswaard United, med Malin Baryard Johnssons lag Shanghai Swans strax där bakom – det skiljer bara elva poäng mellan de två topplagen i den totala ställningen.

GCT-serien avslutas med en superfinal i Prag den 18-21 november, dit Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson redan är kvalade.

Preliminärt tidsprogram

Torsdag 21 oktober
18.40 Global Champions League – omgång I

Lördag 23 oktober
16.30 Global Champions League – omgång II
20.00 Global Champions Tour Grand Prix

Start- och resultatlistor
Arrangörens webb
Expressen Premium och Discovery Plus sänder de tre rundorna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden