Hoppning
17 oktober 2021 08:53

Peder Fredricson fortsatt i GCL-toppen – både i lag och individuellt

GCT/GCLValkenswaard United fick en tuff start i första rundan i slovakiska Samorin, men efter andra rundan håller laget fortfarande kvar greppet om den totala förstaplatsen. Det innebär att Peder Fredricson både leder ligan individuellt och i lag. Världsettan hade en supersnabb tid i lördagens Grand Prix men ett nedslag höll honom borta från pallen.

Peder Fredricson fortsatt i GCL-toppen – både i lag och individuellt
Peder Fredricson och H&M All In håller formen (arkivbild). Foto: Dirk Caremans

Efter en skakig första runda där Edwina Tops-Alexander fick 14 fel efter att hästen blivit skrämd av ett hinder höll Valkenswaard United ställningarna i lördagens andra runda. Efter felfria ritter av Peder Fredricson och belgaren Gilles Thomas slutade laget elva för dagen men ligger fortsatt i topp i den totala ställningen. Peder Fredricson red första rundan med Catch Me Not S och andra med H&M All In – bägge var felfria.

Bäst i den första lagtävlingen i slovakiska Samorin lyckades Doha Falcons som var det enda laget med endast felfria rundor i bägge omgångarna. Bassem Mohammed och Yuri Mansur var laghjältarna som dessutom kammade hem över 200 000 kronor i prispengar. Nästa helg är det dags för ännu en lagtävling i Samorin.

Lördagen i Samorin avslutades med prestigefyllda Longines Global Champions Tour Grand Prix of Samorin där amerikanen Spencer Smith och hästen Theodore Manciais tog hem segern endast två hundradelar före tvåan Christian Ahlmann som red hingsten Dominator 2000 Z. Bästa svensk var Peder Fredricson med H&M All In som hade snabbare tid än segraren, men fick ett nedslag i omhoppningen. Även Henrik von Eckermann och King Edward fick ett ner och landade steget efter på niondeplatsen.

Peder Fredricson toppar för närvarande den individuella totalställningen och Henrik von Eckermann ligger på nionde plats inför superfinalen i Prag den 18-21 november. Både Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson är redan direktkvalade till Prag, men fler svenskar kan tillkomma.

Lagresultaten i Samorin.
Global Champions League – total ställning.
Resultaten i GP-klassen.
Global Champions Tour – total ställning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden