Hoppning
28 juli 2019 17:24

Fredricson och Jönsson på pallen i Hicksteads Grand Prix

InternationelltPeder Fredricson och Fredrik Jönsson avslutade sitt redan framgångsrika meeting i brittiska Hickstead med att ta varsin pallplats i det femstjärniga meetingets Grand Prix.

Fredricson och Jönsson på pallen i Hicksteads Grand Prix
Full fokus för Peder Fredricson och Zacramento - utdelningen blev två felfria rundor. Foto: FEI/Liz Gregg

Peder Fredricson/Zacramento (SWB val f 2005 e Cardento-Cortus, uppf Björn Mattsson, äg Håkansson Häst AB) och Fredrik Jönsson/Cold Play (OLD f 2008 e Contendro I-Argentinus, uppf Anneken Guido, äg Fredrik Jönsson & David Ingvarsson) var båda med och vann Nations Cup i brittiska Hickstead i fredags.

På söndagen tog sig de båda ekipagen vidare till omhoppning i det femstjärniga meetingets Grand Prix över 1,60-hinder med över 40 starter.

Bland de fem till omhoppning var Peder Fredricson först ut med Zacramento som galopperade vägvinnande runt den lite knixiga banan. Valacken gjorde allt rätt och redde ut situationer både när han kom lite nära och lite långt ut.

Det blev felfritt på en tid som inte såg oslagbar ut men som ändå satte press på övriga.

David Will imponerade

Tysklands David Will och blott 9-årige Never Walk Alone gick in direkt efteråt och imponerade med en runda som var felfri och ungefär en och en halv sekund snabbare än Fredricsons.

Cold Play tog sig an banan med stor entusiasm och spetsade öron. Fredrik Jönsson fick inte till de kortaste vägarna, men var säkert felfri i mål på en tid som var tre sekunder långsammare än Fredricsons.

Img_0167
Fredrik Jönsson och Cold Play. Foto: Roland Thunholm

Brasiliens Luiz F de Azevedo Filho var också felfri men lite långsammare än Jönsson. Irlands Michael Duffy var sist ut och han satsade fullt ut för att slå tiden till publikens stora förtjusning. Han lyckades inte fullt ut men letade sig in på andra plats.

En stund efter klassen var diskvalificerades Michael Duffy.

Svenskarna tvåa och trea

Det innebär att Fredricson blev tvåa och Jönsson trea.

Stephanie Holmén och Flip’s Littls Sparrow blev tia med fyra fel i grundomgången. Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove’s Carlyle fick tolv fel och slutade 31:a.

Se hela klassen i efterhand via FEI-tv.

Det har varit ett succémeeting för Sverige på den anrika arenan då det blev seger i fredagens Nations Cup.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden