Sverige
10 november 2020 07:00

Pengaregn över svenska ridklubbar

TillskottÖver 1 miljon kronor. Det delar Svenska Spel ut till svensk ungdomsidrott i sitt initiativ Gräsroten.

Pengaregn över svenska ridklubbar
Haparanda Ryttare är en av föreningarna som har fått pengar. Foto: Bildbyrån

I år får Sveriges ungdomsridsport totalt 1 043 289 kronor genom Svenska Spels ungdomsinitiativ Gräsroten. Det berättas i ett pressmeddelande.

Totalt har är pengarna fördelade till 501 föreningar. Den förening som får mest är Örestads Ryttaresällskap med ett bidrag på 94 548 kronor, följt av Haparanda Ryttare som får 20 736 kronor och Kalix Ryttarförening som får 17 861 kronor.

– Idrottssverige har haft ett tufft år och därför är Svenska Spels ungdomsinitiativ Gräsroten viktigare än någonsin. Tillskottet till föreningarna betyder mycket och kommer att bidra till att ungdomsridsporten i Sverige kan fortsätta växa och välkomna fler tjejer och killar till ett liv i rörelse, säger Stefan Bergh, Riksidrottsförbundets generalsekreterare, i pressmeddelandet.

Åttonde året

Det är åttonde året i rad som Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delar ut pengar till ungdomsridsporten i Sverige. I år är det dock första gången som pengarna delas ut vid två tillfällen. Med anledning av coronapandemins utbrott betaldes 218 000 kronor ut redan i april och när höstens ordinarie utbetalning nu genomförs betalas resterande årsbelopp om ytterligare 824 872 kronor ut.

Det är Svenska Spels kunder som fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.

”Betyder väldigt mycket”

– För oss betyder pengarna från Gräsroten väldigt mycket. När gränsen till Finland stängde på grund av covid-19 så förlorade vi många ridskoleelever och med det viktiga intäkter. Till våren behöver vi köpa in en till häst som kan axla uppdraget att skola in fler duktiga ryttare och medmänniskor. Pengarna från Gräsroten kommer att vara ett viktigt bidrag till det, säger Rikke Bjørnson Strøyberg, ridskolechef i Haparanda Ryttare, i pressmeddelandet.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden