Avelsnyheter
5 januari 11:17

Personalbrist stoppar avel på populära hingstar

Inte till förfogandeSilvermedaljören vid UVM 2019, Secret, ser inte ut att bli tillgänglig i aveln i år. Orsaken är att ägaren inte får tag i personal till hingststationen.

Personalbrist stoppar avel på populära hingstar
Secret tävlades framgångsrikt av Jessica Lynn Thomas, här vid UVM 2019. Foto: Pernilla Hägg

Det är Eurodressage som berättar att Eckhard Wahlers på Gestut W.M. överraskande har meddelat att hans hingstation inte kommer att vara i gång under 2023, som en följd av personalbrist.

Stuteriets populära hingstar kommer därmed inte att vara tillgängliga i aveln. Detta gäller Secret, (f -14 e Sezuan – St Moritz) som tog silver vid UVM i dressyr 2019 och vann Bundeschampionatet 2020 med svenska Jessica Lynn Thomas i sadeln. Enligt Eurodressage har hingsten inte tävlat sedan dess, men är en av Europas mest efterfrågade hingstar.

På stuteriet finns även Bon Courage, Finest och Segantini, vinnare av 50-dagarstestet 2021.

− Det är med tungt hjärta vi meddelar att vi tyvärr inte kan öppna hingstationen som en följd av personalbrist. Om något skulle förändras kommer vi naturligtvis att informera om det, säger Eckhard Wahlers i ett uttalande.

Enligt Eurodressage är problemen att hitta och behålla personal ett stort problem inom den gröna sektorn i hela Europa, och många stall kämpar för att häst- och stallskötare ska vilja stanna kvar i branschen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden