Dressyr
2 oktober 2022 12:11

Persson och Söderström toppade i Lövsta Future Challenge

LFCPå söndagen gick det fjärde av fem Lövsta Future Challenge-kval i samband med dressyrveckan på Breeders Trophy i Flyinge. Segrarna gick till Karin Persson respektive Evelina Söderström, som därmed är ett steg närmare finalen på Friends.

Persson och Söderström toppade i Lövsta Future Challenge
Karin Persson och Giuliano B. Foto: Roland Thunholm

Lövsta Future Challenge är Lövstas talangutvecklingskoncept för unga hästar och U25-ryttare i dressyr och hoppning. På söndagen gick det fjärde av fem dressyrkval i samband med dressyrveckan på Breeders Trophy i Flyinge. De fyra bästa i varje kategori går vidare till finalen som går under Sweden International Horse Show.

Segern i klassen för unga Grand Prix-hästar gick till Karin Persson med hästen Giuliano B (KWPN val f-11 e Bon Bravour-Elcaro, uppf V.J.M. van Beek, äg Karin Persson) som red ihop 70,789 procent.
– Dagens ritt var vår allra första Grand Prix, så jag är jättenöjd! Giuliano B är min egna häst och jag har haft honom sedan han var fyra. Vi har inte tävlat så mycket egentligen, så han är fortfarande grön i de här sammanhangen. Men med dagens vinst vågar vi ställa in siktet mot Friends, så nu blir Grevagården nästa tävling för oss, säger Karin Persson i ett pressmeddelande.

Martin Ågevall blev tvåa med Romeona (36) (SWB sto f-11 e Blue Hors Don Romantic-Briar, uppf Ann-Sofie Lilja, äg Martin Ågevall) på 67,895 procent, och Mads Hendeliowitz blev trea med Milwaukee (OLDBG val f-12 e Millennium-De Niro, uppf Zuchthof Brher, äg Mads Hendeliowitz AB, Maria Westerberg) på 67,325 procent. Klassen bjöd på 12 startande.

”Lite mer att hålla koll på”

Evelina Söderström och Cilantro (SWB val f-07 e Johnson-Blue Hors Hertug, uppf Ylva Joyce, äg Ann-Sofi Söderström) tog hand om segern i U25-klassen med 71,111 procent. Tvåa kom Jennifer Lindvall med Midt-West Casino (DWB val f-04 e De Niro-Rubinstein, uppf Stutteri Midt-West, äg Jennifer Lindvall) på 68,932 procent. Victoria Karlsson och Cum Laude SV (KWPN val f-07 e Johnson-Amethist, uppf N. Blomsma, äg Victoria Karlsson) red in som trea med 68,846 procent.

– Jag är jätteglad för vinsten idag, det gav oss viktiga poäng då årets mål är finalen av Lövsta Future Challenge. Om man jämför FEI Grand Prix mot Intermédiaire II, som de tidigare kvalen gått i, är det ju lite mer att hålla koll på, fler byten i både ettor och tvåor och svårare avsnitt i piaff-passage, men det kändes som vi klarade av det bra, säger Evelina Söderström.

Både kval fyra och fem rids i FEI U25 Grand Prix samt Grand Prix för unga hästar, vilket är en av nyheterna i årets tour. Dessa två kval belönas med koefficient 1,5, vilket gör att de sista två kvalen får stor betydelse för det totala resultatet.

Inför det sista kvalet på Grevagården den 29 oktober leder just nu Evelina Söderström och Cilantro bland U25-ryttarna, medan Mads Hendeliowitz och Milwaukee har tagit ledningen bland de unga Grand Prix-hästarna.

Resultatlista Unga Grand Prix-hästar

Resultatlista U25-ryttare

Lövsta Future Challenge Dressage ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden