Sport
29 augusti 2017 10:46

Philippaerts borta från tävling efter EM-skadan

EM fick ett abrupt slut för Olivier Philippaerts, som drog axeln ur led efter att han hade ramlat sin häst på morgonträningen på Ullevi just innan mästerskapet började. Nu väntar operation och en tid borta från tävlingsbanorna.


Philippaerts borta från tävling efter EM-skadan
Olivier Philippaerts blir borta några månader. Mikael Persson/MiP Media

Olivier Philippaerts försökte hålla i sin häst när han hade ramlat av vid vattnet på träningen och fick då axeln ur led. Ryttaren ströks från EM och for hem för att träffa en specialist.
Detta har hänt Olivier förut, men den här gången var det mycket mer smärtsamt. Han frågade om han kunde åka hem för att träffa en specialist, och vi vill naturligtvis inte behålla honom här när han har ont” sa Belgiens chef d’equipe Peter Weinberg då.

I ett pressmeddelande berättar Olivier Philippaerts, precis som World of Showjumping har rapporterat om, att han har genomgått flera undersökningar och att det blir en operation senare den här veckan. Efter operationen påbörjas rehabiliteringen strax efter och det blir minst två månader utan tävling för belgaren.

”Jag ska inte pressa mig själv, men målet är att tävla igen i slutet av oktober” säger Olivier i pressmeddelandet och fortsätter:
”Jag är bara 24 år och har hela karriären framför mig. Det är därför jag vill behandla min skada rätt nu och sedan komma tillbaka”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden