Sportnytt
12 januari 12:41

Piskande femkamparen slipper åtal

EfterdyningarÅtalet mot den tyska idrottaren Annika Schleu och hennes tränare Kim Raisner läggs ner. Duon misstänktes för djurplågeri efter att ha piskat en häst under den moderna femkampen i OS i Tokyo.

Piskande femkamparen slipper åtal
Ryttaren och tränaren som misstänks för djurplågeri i samband med den moderna femkampen under OS i Tokyo slipper åtal. Foto: iStock

Åklagarmyndigheten har lagt ned förundersökningen där Annika Schleu och hennes tränare Kim Raisner misstänktes för djurplågeri, rapporterar TT.

Skälet till nedläggningen är att hästen inte kom till skada, att händelseförloppet var kort och att ryttaren befann sig i en stressad situation såväl fysiskt som psykiskt.

Ytterligare ett skäl att inte gå vidare är att hoppningen plockats bort från den moderna femkampens framtida mästerskap, under OS i Paris finns grenen inte alls med.

Det var under en av grenarna i modern femkamp som den tyska idrottaren Annika Schleu skulle hoppa en bana med hinder upp till 1,20. Hon ledde femkampen fram till det. Men den häst hon fått låna och rida under blott 20 minuter, bockade och vägrade hoppa.

Ryttaren slog hästen med piskan och grät, och tränaren Kim Raisner slog hästen med knytnäven.

Raisner stängdes av från OS för sin medverkan i misshandeln av hästen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden