Nyheter
19 maj 2018 19:19

Piskande hästföretagare väcker känslor i Frankrike

InternationelltEn kvinna som driver en större hästgård i Frankrike har filmats när hon upprepade gånger piskar en fastbunden häst. Fallet har väckt starka känslor i landet. Här finns länk till filmen.

Piskande hästföretagare väcker känslor i Frankrike
Hästen var bunden vid ett staket när den piskades. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Flera franska tidningar rapporterar om videon där kvinnan upprepade gånger piskar en fastbunden häst hårt.

Detta ska ha hänt häromdagen, och kvinnans förklaring till sitt beteende är att hästen är ”komplicerad”,  att den hade rymt ut från sin hage, sparkat henne och att hon med hjälp av piskan skulle få tillbaka hästen dit. Det ska enligt kvinnan finnas en öppning i staket där piskandet utspelar sig, men denna öppning syns inte i videon. Hon har också uppgett att hon var stressad och inte såg någon annan utväg.

Den hårdhänta behandlingen pågår en längre stund, det handlar inte om några enstaka rapp med spöt.

Kvinnan själv skriver på sociala medier att hon har polisanmält den som filmade henne och att hon kommer att polisanmäla alla som hotar henne och/eller hennes familj efter händelsen.

Videon har väckt stark avsky på sociala medier. Det har bland annat startats en namninsamling med syfte att tvinga gården, som ska ha ett 100-tal hästar, att stänga.

Här kan du se videon. VARNING för mycket starka bilder.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden