Hoppning
8 april 2018 21:22

Placeringar och inställd Grand Prix för Douglas i Frankrike

AprilväderVärldscupfinal-aktuella Lindelöw tävlade redan den här helgen i Frankrike. Placeringarna följdes upp av en inställd Grand Prix.

Placeringar och inställd Grand Prix för Douglas i Frankrike
Douglas Lindelöw tävlar snart vidare i Frankrike. Arkivbild: Julie Epaillard/FEI

Nästa vecka är det världscupfinalen i Paris som hägrar för Douglas Lindelöw. Han laddade upp genom att lämpligt nog hoppa i just Frankrike, närmare bestämt trestjärniga Cagnes-sur-Mer.

Med 9-åriga Cheldon blev det en andraplats i 1,45 och med jämnåriga Jezebel placerade sig Douglas som nummer 15 i 1,50-klassen på ett nedslag. Tillsammans med den sistnämnda stod söndagens Grand Prix på schemat, men det nyckfulla aprilvädret ställde till det så pass att det inte blev någon hoppning.

Arrangören uppger att det efter ett möte med bland annat ryttare och domare beslöts att banan skulle fortsätta att byggas trots vädret, enligt franska GP Replay. Hindren visade sig dock inte stå pall för de kraftiga vindbyarna trots tappra försök med stöttande utrustning, exempelvis sandsäckar, och GP:n ställdes slutligen in. De 60 ekipage som skulle delta i klassen får dela på prissumman och får runt 6 000 kronor var.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-