Hoppning
20 juni 2018 14:22

Planen är att säkra Hansson WL över VM

MångmiljonhästDet är många som drar i Peder Fredricsons nya stjärnhäst Hansson WL. Ägaren Sven Ingvarsson hoppas nu kunna hitta en ägarkonstellation så att Peder får behålla hästen över VM, och att Hansson WL även fortsättningsvis får tävla under svensk flagg.

Planen är att säkra Hansson WL över VM
Det är många som drar i Hansson WL efter alla framgångar under Peder Fredricson (arkivbild). Foto: Mario Grassia

Det var i januari i år som Peder Fredricson tog över Hansson WL (SWB f -08 e Hip Hop-Iowa, uppf Walltorps Lantbruks AB, äg Måsel AB) efter Robin Ingvarsson. Ekipaget hade då bland annat vunnit SM och Hansson WL hade utsetts till ”Morgondagens häst”, men med Peder Fredricson på ryggen har hästen fått chans att starta i större klasser.

Och det har klickat mellan EM- och OS-medaljören Peder Fredricson och Hansson WL. Den nya superduon har radat upp en lång rad framgångar tillsammans, inte minst miljonsegern vid GCT-meetinget i Cannes för några veckor sedan.

Nu är den stora frågan hur länge Peder får ha kvar Hansson WL. Hästen ägs av Sven Ingvarsson som driver ett försäljningsstall, och för SVT Sport berättar Ingvarsson att det är många som drar i hästen och att värdet på Hansson WL är flera miljoner kronor.
”De största stallen i världen har hört av sig. Det blir förfrågningar på varje tävling”, berättar Sven Ingvarsson för SVT Sport.

Nu är tanken att man ska kunna hitta en ägarkonstellation som gör att Hansson WL kan få stanna i Sverige. Förhoppningen är att kunna säkra Hansson WL över VM, där Peder Fredricson förutom med Hansson WL även är aktuell med H&M Christian K och H&M All In.
”Jag kan inte lova. Men om allt går vägen så är det i stort sett klart”, säger Sven Ingvarsson till SVT Sport.

Peder själv meddelar att Hansson WL har infriat alla förväntningar han hade på honom, och han tycker det vore fantastiskt om han blev kvar i stallet.
”Han har fantastiska egenskaper och jag är väldigt imponerad av hästen”, säger Peder till SVT Sport.

Läs mer på SVT Sport

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden