Avelsnyheter
22 juli 2022 06:20

Platserna klara för fölselekteringen

ElitfölNu är alla platser klara för selekteringen inför årets fölauktioner på Breeders. De två auktionerna arrangeras som hybridauktioner.

Platserna klara för fölselekteringen
Eva Oa Gudmundssons uppfödning Ebbot F (hingst e Fortnite-Ehrenpreis NRW) blev förra årets dyraste föl och klubbades för 30 500 Euro. Foto: SWB

Den sista platsen som blev klar är platsen för selekteringen i Mälardalen, som kommer att äga rum hos Karin Öljemark och Velaro Dressage i Enköping den 3 augusti.

SWB:s selekteringsturné tar sin början på Flyinge 31 juli och går sedan vidare via Halland och Småland genom Sverige. Turnén vänder söderut i Karlstad, så fölägare i norra Sverige får skicka bilder och filmer på sina föl om de ska bli uttagna till de två elitfölauktionerna under Breeders i höst.

Vid selekteringarna finns SWB:s professionella visare Johan Ellenrider med för att springa med sto och föl.

Selektionsteamet består av Johan Ifverson, Andreas Jönsson och Niklas Samuelsson.

Auktionerna kommer att arrangeras som hybridauktioner, vilket innebär att det finns möjlighet för några föl att delta online och inte vara på plats på den fysiska auktionen på Flyinge. Fölen visas då på film under budgivningen.

Den som vill delta online och inte köra ner sitt föl till Flyinge får meddela det i samband med anmälan till selekteringen.

Mer information finns på SWB:s hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden