Fälttävlan
19 augusti 2023 05:31

Politiskt parti vill stoppa sponsorer till fälttävlan: ”Sluta finansiera djurlidande”

InternationelltEtt politiskt parti i Nederländerna arbetar för att få sponsorer av det stora fälttävlansmeetinget i Boekelo att hoppa av.

Politiskt parti vill stoppa sponsorer till fälttävlan: ”Sluta finansiera djurlidande”
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock/inshot

Det är Horses.nl som berättar att ett politiskt djurrättsparti i landet har skickat meddelande till dem som sponsrar den internationella tävlingen i Boekelo.

”Kära sponsor. ​​Vi tycker inte att finansiering av djurlidande är något ditt företag borde fortsätta med,” ska det stå i meddelandet enligt Horses.nl.

Partiet ber företagen och organisationerna att skyndsamt avbryta sitt sponsoråtagande. Meddelandet har skickats till ungefär 200 olika sponsorer av arrangemanget.

Boekelos ordförande Robert Zandstra är inte förvånad och uppmanar representanter för partiet att besöka tävlingarna, men vill inte direkt kommentera deras meddelande till sponsorerna.

Boekelo är klassisk fälttävlansmark i Nederländerna, med bland annat finalen i Nations Cup sedan flera år, så även i år då finalen rids första helgen i oktober.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden