Sverige
9 september 2021 09:51

Ponny hittades med förtejpad mun

BrottFörbipasserande upptäckte i helgen en ponny som stod i en hage med munnen förtejpad med silvertejp. Händelsen utreds nu som djurplågeri.

Ponny hittades med förtejpad mun
Polisen ber allmänheten om hjälp, efter att en ponny hittats med förtejpad mun. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Darius Murawski/Istock

Det var på söndagseftermiddagen som en bekant till ponnyns ägare passerade hagen i Johannishus i Blekinge och såg att ponnyn hade silvertejp över munnen.

Man tror att ponnyn har stått med förtejpad mun i över två timmar.
– Hästen ska inte ha fått några fysiska skador i alla fall. Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet, säger förundersökningsledare Helena Renberg till Sydöstran.

Händelsen rubriceras som djurplågeri och polisen ber nu om tips eller iakttagelser från allmänheten kring övergreppet, som man tror inträffade någon gång mellan klockan 12.30 och 14.30 på söndagen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden