Sport
27 november 2016 11:15

Clara och Extrem glänste i sista dansen

Sista dansen med Extrem i Friends Arena blev en jubelritt för Clara Egholm Hebsgaard som segrade i SIHS Ponny Kür, en final med fyra fina ekipage. "Wow, jag är imponerad" sa Pether Markne efter ritten.

Clara och Extrem glänste i sista dansen
Åhh så bra ni var! Clara Egholm-Hebsgaard och Extrem gjorde en fantastiskt fin sista ritt tillsammans. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

SIHS Ponny kür är kanske landets mest åtråvärda ponnyevenemang. Ryttarna kvalar och avgörandet sker hos Nordhalland om vem som får biljett, att komma till Friends är en seger i sig.

Ponnyryttarna bedöms av den internationella domargruppen, en fjäder i hatten i sig.


Först ut var Zelma Björk på Marianne Lundins uppfödning Maine, en 12-årig valack. Hon rider till ett snyggt medley med bland annat Peter Gabriel kompositioner. Zelma och Maine är helt obrydda av den stora arenan, massor av publik och rörliga skärmar. Ett mycket harmoniskt och välridet program.
– En riktigt bra start på söndagsmorgonen. Jag blev imponerad av ridningen, hästen är med och lösgjord. Fin musik och bra program, helt imponerad av enkla byten och hög svårighetsgrad, kommenterade Pether Markne.

Publiken höll med och delade ut 72,453 procent via Appen Spectator Judging, väldigt närar domarnas 72,85 procent.


EM-ekipaget Linnéa Holmgren och Fleuramo’s Justin har ett fantastiskt år bakom sig och starten här blir lite rosen på princesstårtan. De har en specialmusik med accentuerande blås och piano på väl valda ställen, till exempel till de accentuerade skrittpiruetterna. Justin är en mycket elegant ponny och idag gör de en riktigt fin ritt i sitt svåra program.
– Väldigt fin sits på ryttaren och fin form på ponnyn, speciellt i travprogrammet. Härlig musik till galoppdelen, syn med en liten miss men ett svårt program, kommenterade Markne.
Publiken hängde med och gav 72,995 men domarna var ännu mer förtjusta i den fina ritten och gav 74 procent, kan det vara ett personbästa?


Nästa till start var Cecilia Bergåkra Berglund som rider stor häst ända upp i svår klass. Här startade Cecilia med godkände ridponnyhingsten Inspi(red) Justice RP 185 som är uppfödd av Malin Myrman. Hon hade dessutom med sin uppfödning Fiera Girl (36) i Champion of the winners så ett bra år för Myrmans Hagård Hästgård. Cecilia älskar att rida kür och rider till ett medley av kända hits bland annat på temat ”At least we stole the show”. Nu gjorde de ett svårt program, lite väl många musikövergångar men ridningenär så trevlig och den vackre bara 8-årige hingsten har härlig energi. Sen, vem vill inte rida upp på en medellinje till publikens applåder! Rätt häftigt.
– Highlightsen var den ökade galoppen och den bästa skritten vi sett. I traven blev det lite spänt men i galoppen var han verkligt fin, speciellt den ökade galoppen, sa Pether Markne.

Publiken skickade iväg gillande procent i appen med 73,753 procent, domarna höll sig till 69,85 procent.


Nu var det sista ekipage ut och sista dansen definitivt för Clara Egholm Hebsgaard och EM-ponnyn Extrem. Han är såld och ska glädja en ny familj meddelades det på Elmia. Clara och Extrem kan sin Michael Jackson kür med en riktigt svår koreografi. Undertecknad blir lite rörd av att se denna ritt, vilken superponny Extrem är. Så bussig, duktig och samtidigt väldigt ridbar och fräsch. De gör enkla byten som vuxna ryttare kan bli gröna av avund på och förvänd galopp är lika enkelt som en egen gångart.
– Wow, helt otroligt fina övergånga, så fin bärighet, väldigt imponerad och riktigt bra skolor. Fin svårighetsgrad, kaxigt att göra alla svåra saker framför domaren, imponerande, sa Pether Markne.
Pupliken delade ut 76,589 procent och domarna satte också dem som segrare på 74,675 procent.

Seger till Clara Egholm Hebsgaard och Extrem, Linnéa Holmgren och Fleuramo’s Justin tvåa.

Resultat

Missat något från Friends Arena? Lugn, du hittar det här.

Foto: Mikael Persson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden