Hoppning, Ponny
21 mars 09:50

Ponnyallsvenskan är igång – här är helgens vinnarlag

PonnyallsvenskanI helgen var det premiär både för elitallsvenskan och ponnyallsvenskan i hoppning – bägge med sikte på lag-SM i sommar. Här är de segrande ponnylagen i tre av ponnyallsvenskans zoner. I Zon Väst fortsatte segertåget för Harplinge Ridklubb, som både tog hem elitallsvenskan och ponnyallsvenskan i första omgången.

Ponnyallsvenskan är igång – här är helgens vinnarlag
Harplinge Ridklubb var i vinnartagen i helgen. Klubben tog hem både elitallsvenskan och ponnyallsvenskan – här syns det vinnande ponnylaget.

Folksam Ponnyallsvenska är igång för säsongen och i helgen reds den första omgången i tre zoner över landet. Först ut var Zon Central som gick av stapeln hos Södertälje Ridklubb. Här segrade Föreningen Runsten Equestrians efter en snabb omhoppning mellan tre av totalt sex lag. Det vinnande laget gick i mål felfritt med den snabbaste tiden.

I laget red Signe Friberg med Amarone, Liv Gunnarsson med Speedy, Noela Meade Berglund med Roozeboom’s Carbon och Victoria Jensen med D’Angelo Der Lenn. Lagledare var Ann Liwing.

Söderköpings Ryttarsällskap gjorde ett tappert försök men med endast tre ryttare i laget red trion in på silverplatsen efter en tajt strid om tiden. I laget red Malva Ring med Honey Dew Lad, Filippa Jaensson med Gloves Star och Joline Nilsson med Vadas Billy. Ebba Melin var lagledare.

Bronsplatsen gick till Stora Wäsby Fältrittklubb med Isabella Carlbom som lagledare. I laget red Mika Lundh med Derrycon Diamond, Alice Litens med Philip, Fanny ZillénMunsboro Macintosh och Johanna CarlbomTemplebrady Knight.

D89454d3-efea-4ca2-9e04-91877517ee20
Det vinnande laget i Södertälje. Foto: Privat

Stöcke vann i Zon Polar

Därefter följde Zon Polar hos Högbo Ridklubb och Zon Väst hos Harplinge Ridklubb. I Högbo var det fem lag som gjorde upp om segern och segrande ur kampen gick Stöcke Ponny Förening under ledning av Pernilla Lundsten. I laget, som vann på noll fel utan omhoppning, red Ella FröbergBlackwoodland Jackdaw, Linn VikbergLough Anna, Felicia LundstenSequoia True Legacy och Alva MeleforsMunsboro Snorty.

Tvåa blev Gävle Ryttarsällskap på fyra fel med Kine Hall i spetsen. I silverlaget red Selma Boström med Boten Anna, Esther BergRavenswood Mousetrap, Tilda Sjödin med Seanie For Sure och Vilma HedlundGlentrasna Girl.

Harplinge vann på både häst och ponny

Sist ut var Zon Väst där sex lag kom till start hos Harplinge Ridklubb. Liksom i elitserien vann även ponnylaget i stor stil efter omhoppning mot Billdals Ridklubb. I det vinnande laget red SM-guldekipaget Olivia Juréen och Flying Dragon, Hannah Blomberg med Altaskin Chocolate, Vera Forslund med Daisy Brown JTH och Ella LindebergLurgans Carrick Flame. Lagledare var Annika Lundholm.

Liksom Söderköpings Ryttarsällskap hade även Billdals Ridklubb endast tre ryttare till start, men tog likväl silver med Carina Olofsson vid rodret. I laget red Valentina Holmqvist med My Hot Choco, Alice NordbergFlessenbos Johny och Leiah Cissig med Rolighedens Pedro.

Resultat Zon Central.
Resultat Zon Polar.
Resultat Zon Väst.

Regler Folksam Ponnyallsvenska.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden