Sverige
19 november 2018 12:20

Ponnypappan: ”Gör ont i mig att det är så utbrett”

BlogginläggEfter sitt blogginlägg om att sonen blir retad för att han rider har Daniel Enestubbe, "Ponnypappan", inte haft en lugn stund. Inlägget har fått stor spridning och massa kommentarer. "Det visar att den här situationen för killar som rider är en angelägen fråga," säger han.

Ponnypappan: ”Gör ont i mig att det är så utbrett”
Ponnypappan Daniel Enestubbe. Foto: Malin Enestubbe

Det var i fredags som Daniel Enestubbe berättade i sin blogg Ponnypappan på Ridsport att hans 8-årige son retades för att han red.

Att det finns så många som bär på sådana här berättelser överraskade. Daniel Enestubbe.

”Kommentarerna handlade inte om att jackan var ful eller såg spektakulär ut på något sätt. Kommentarerna handlade om de orangefärgade bokstäver som broderats på tröjan: Killar som rider.
– Haha, kolla vad det står på jackan, hade Angelo fått höra, följt av hånflin och tillmälen.” Så började blogginlägget som snabbt fick stor spridning och kommentarerna har vällt in.

– Jag hade förväntat mig att det skulle bli reaktioner och få en viss spridning. Men det här hade jag inte väntat mig. Vi har haft fullt upp med att svara på och tacka för kommentarer ända sedan i fredags, säger Daniel Enestubbe.
– Det har vällt in kärlek från alla håll.

Även tjejer drabbas

Han har också fått många andra berättelser om killar som har råkat ur för samma sak som hans son.
– Och även tjejer bli visst retade för att de rider. Det verkar inte vara helt okomplicerat att ha ridning som intresse. Att det finns så många som bär på sådana här berättelser överraskade. Det gör ont i mig att det så utbrett, säger Daniel Enestubbe.

Hans son har blivit retad och fått kommentarer för att han rider länge.
– Han har varit ledsen för detta. Vi har pratat om det mycket och fått honom att förstå att det inte är honom det är fel på, säger Daniel Enestubbe.

1angelo
Här, i sadeln på sin älskade Tindra, är Angelo i harmoni med sig själv och går in i ett tillstånd av full avslappning. Foto: Daniel Enestubbe

– Och nu har vi berättat för honom hur många det är som har hört av sig och tycker att han är cool och modig.

Träna för Malin Baryard Johnsson

Sonen har också blivit inbjuden att träna tillsammans med ett gäng killar för svenska hoppstjärnan Malin Baryard Johnsson på onsdag.
– Det är han överlycklig för. Hon är en av hans största idoler och det kommer att bli hans unga livs största ögonblick, säger Daniel Enestubbe.

Han har svårt att lyfta någon särskild kommentar som han har fått, ute vill i stället peka på omfattningen av reaktioner.
– Det visar att den här situationen för killar som rider är en angelägen fråga.

Behöver lyftas

– Bland dem som har hört av sig finns det en stor enighet om att den här frågan behöver lyftas, att det behöver bli en större medvetenhet om problemet.

Läs det uppmärksammade blogginglägget. På söndagens eftermiddag hade 1 700 personer gillat det och 500 delat det bara från Ridsports Facebook-sida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden