Hoppning
26 augusti 2019 15:50

Pontus Westergren prenumererade på topplaceringar

Champion of the YoungstersMeetinget på Grevagården blev riktigt lyckat för Pontus Westergren. Han knep flera topplaceringar i finalerna, där det blev segrar i såväl 5- som 6-årsfinalerna.

Pontus Westergren prenumererade på topplaceringar
Pontus Westergren hade många fina topplaceringar vid Champion of the Youngsters. Tillsammans med Diabelle EMS var han en av segrarna i 5-årsfinalen. Foto: Haide Westring

Under förra veckan reds den omtyckta och mycket populära unghästtävlingen Champion of the Youngsters på Grevagården i Skövde. Intresset var som vanligt stort för tävlingen och klasserna var fullbokade inom någon minut efter att anmälan öppnats (läs mer här).

Under torsdagen reds de första kvalen för de 5-åriga hästarna, fördelat på två klasser med 81 respektive 78 startande. Hinderhöjden var 1,15, och samtliga nollor delade på förstaplatserna i kvalen. I det ena kvalet nollade 34 ekipage och i den andra nollade 24 ekipage.

Fredagens andra kvalklasser hade hinder på 1,20 och 74 startande i varje. Här blev det 27 respektive 28 nollor i klasserna där alla utsågs som segrare.

190826_championoftheyoungsters_haidewestring_juri_arnold_evelyn
Jüri Sokolovski/I’m Viva la Resistence, Pontus Westergren/Diabelle EMS och Evelyn Sander/Doyle var tre av de fem segrarna i 5-årsfinalen. Foto: Haide Westring

Till söndagens final för 5-åriga hästar med hinder på 1,20 hade 29 ekipage kvalificerat sig. Här blev det fem ekipage som levererade dubbla nollor och fick 1 600 kronor vardera i prispengar: Pontus Westergren/Diabelle EMS, Sofi Hellberg/AC Glow, Jüri Sokolovski/I’m Viva la Resistence, Evelyn Sander/Doyle och Arnold Assarsson/Baloé Hp.

190826_championoftheyoungsters_haidewestring_jurisokolovski_imvivalaresistence
Jüri Sokolovski och I’m Viva la Resistence. Foto: Haide Westring
190826_championoftheyoungsters_haidewestring_sofiehellberg_acglow
Sofi Hellberg och AC Glow. Foto: Haide Westring
190826_championoftheyoungsters_haidewestring_arnoldassarsson_baloehp
Arnold Assarsson och Baloé Hp. Foto: Haide Westring
190826_championoftheyoungsters_haidewestring_evelynsander_doyle2
Evelyn Sander och Doyle. Foto: Haide Westring

Pontus Westergren vann även 6-årsfinalen

6-åringarnas första kval reds under onsdagen, även denna i två klasser med 39 respektive 37 starter i varje. Hinderhöjden låg på 1,25 och klasserna avgjordes över två faser. Segrarna i de båda första kvalen blev Jennie Juhlin Lundström Nilia Vd Bisschop och Robin IngvarssonStrömmas Daquira.

I det andra kvalet på torsdagen var hinderhöjden uppe i 1,30 och klasserna hade 36 och 37 startande. Kvalsegrare blev Stephanie HolménFrancis BJ och Jüri SkkolovskiKespri DC.

Till lördagens 6-årsfinal över 1,30-hinder hade 28 ekipage kvalificerat sig, och klassen var även en kvalklass till Lövsta Future Challenge vid Gothenburg Horse Show nästa år. I 6-årsfinalen segrade Pontus Westergren på Hästkullens DiMarabou vilket Ridsport skrivit om tidigare (läs mer här).

Förutom segern i 6-årsfinalen och en av segrarna i 5-årsfinalen placerade sig även Pontus Westergren trea i 7-årsfinalen (läs mer här).
– Vilken helg, säger en glad Pontus Westergren i ett pressmeddelande från Champion of the Youngsters.

Under lördagen reds även en consolation för 6-åringarna som inte tagit sig till final. Hindren låg på 1,25 och klassen hade 34 startande. Vann gjorde Anna-Clara PetterssonAlonzo.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden