Hoppning
21 augusti 2019 07:00

Tävlingsdags för morgondagens hoppstjärnor

Champion of the YoungstersEn start på Champion of the Youngsters kan vara början på en internationell karriär, det har visat sig många gånger under åren med tävlingen. Onsdag morgon börjar årets upplaga av den populära unghästhoppningen.

Tävlingsdags för morgondagens hoppstjärnor
Stephanie Holmén och Cash Du Talus vann en finalplats i Lövsta Future Challenge i fjol. Foto: Haide Westring

Många av de hästar som startat i Champion of the Youngsters har gått vidare till internationella ryttare. Ett exempel är Fendi som hittades av Lisen Bratt Fredricson på tävlingen, och som senare såldes till Meredith Michaels Beerbaum och ingick i det tyska laget som tog brons under OS i Rio.

Sedan starten 2012 har unghästhoppningen på Grevagården utanför Skövde dragit stora startfält, och detta år är inget undantag. Tävlingen var fullbokad inom någon minut och boxplatserna på 46 sekunder.

Den första hästen går över startlinjen onsdag morgon och förutom förväntansfulla hästägare och ryttare finns även detta år intresserade hästköpare på plats. Många ryttare rider flera hästar var. Bland annat har framgångsrika ryttarparet Royne Zetterman och hans nyblivna fru Sofia Farman i år med sig elva hästar som Sofia rider.

Youngsters innebär också startskottet för den sjätte säsongen av Lövsta Future Challenge Jumping för Unga Hästar. Under helgen avgörs vilka fem unga hästar som kniper de första platserna i finalen som äger rum under Gothenburg Horse Show i februari 2020.

Här finns startlistor och resultat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-