Dressyr
24 juni 2018 19:17

Paulinda Friberg och Di Lapponia T tog hem DressagePower kvalet

MidsommartraditionMidsommardressyren hos Everlövs RS avslutades med en Grand Prix Kür. Glänste i solskenet gjorde Di Lapponia T som segrade trots ryttaren, Paulinda Fribergs, missar. "Jag gjorde några fel, så retligt men klart jag är nöjd med min häst, hon är otrolig!"

Paulinda Friberg och Di Lapponia T tog hem DressagePower kvalet
Paulinda Friberg och Di Lapponia T dominerade Grand Prix klasserna i Everlöv under midsommardressyren. Foto: Kim C Lundin

Everlövs RS har i flera år arrangerat ett nationellt meeting under midsommarhelgen förlagt till EMV:s anläggning i Everlöv. I år arrangerades ett lika fint meeting på ny plats några kilometer bort i Kumlatofta hos Ebba Berglöfs Rytteriet. Tävlingsledare Camilla Larsson bekräftade att en hyreshöjning krävt att klubben tänkt om i fråga om plats.
– Nu känns det som att det fungerat så väl här att vi nog vill tänka framåt för flera år här, berättar hon.

Som alltid när Everlövs RS arrangerar är det fina priser, mycket gemyt och internationella domare. I år fick Lena Mårtenson sällskap av Niels Erik Bochman från Danmark och Inkeri Kostiainen från Finland med att döma de många starterna i svår klass.

Dagens sista och avslutande klass var kvalet i LiveArena och DressagePowers serie som nu gjorde ett stopp i Everlöv. Touren avgörs i Grand Prix Kür och ekipagen tävlar om stora prispengar i en final senare i höst, det gäller att få till höga procent.
Dagens kval med elva ekipage höll hög nationell standard med fem över 70 procent.

Bäst av alla var Paulinda Friberg med Di Lapponia T som redan vunnit ett kval i år och nu vilar med planerna på att göra fler efter seger på 75,125 procent. Ekipaget vann midsommardagens Grand Prix-klass med en rejäl marginal efter fina 73,116 procent.
– Det är en ynnest att ha så här fina tävlingar bara några få minuters körväg hemifrån. Idag gick Di Lapponia jättebra men jag var nästan för taggad och gjorde lite misstag, det tar jag på mitt konto, hon var jättefin. Nu laddar vi framåt mot Falsterbo, det ska bli riktigt roligt.

Denise Ljungkvist gjorde kanske sin bästa kür någonsin med den vackra piaff- och passagespecialisten Soéga. Härligt mjukt och väldigt fint ridet fick hon extra poäng av de två expertkommentatorerna Pether Markne och Kristian von Krusenstierna i live-sändningen. De blev trea på 72,959 procent men hölls som tvåa av två domare.
– Idag var hon helt och hållet med mig, lyssnade och väntade. Visst kan hon göra piaff och passage hur länge som helst, det är så lätt för henne, berömde Denise sitt sto.

Soéga
Denise Ljungkvist var riktigt nöjd med sin och Soègas kür. Foto: Kim C Lundin

Dagens tvåa hade vanan inne med ärevarv, Charlotte Haid-Bondergaard tog hem Grand Prix Special med sin nygamla häst Dixieland och sadlade ut Roberto des Frettes till küren.
– Det var debut med Dixieland i Specialen, för honom fungerar det bäst när det kommer många svåra saker efter varandra, så jag är jätteglad över den segern till så fina procent, berättade Charlotte.

Dixiland
Charlotte Haid-Bondergaard med sin nya partner Dixiland Foto: Kim C Lundin

– ”Robban” var mycket bättre idag än igår även om vi var två i GP:n, mer avslappnad och utan egna påhittade rörelser, helt enkelt jättefin, det kan vara vårt bästa kürresultat någonsin, sa Charlotte efter att ha fått 73,35 procent.

Resultat LiveArena och DressagePower kür
Resultat Grand Prix Special
Resultat Grand Prix

Morgonens Intermediaire I vanns av Rebecca Mauléon på vackra stoet Divine med fina 73,186 procent. De hade en bra helg i Everlöv och värmde upp på lördagen med en andraplats i Prix S:t Georges. Minna Telde tog andraplatsen med Tabasco 1201 efter en ritt på 69,167 procent.

Divine
Rebecca Mauléon och hennes Divine hade fina framgångar. Foto: Kim C Lundin

Resultat Intermediaire I

Fredagens Intermediaire IB dominerades av paret Haid-Bondergaard. Rasmus Haid-Bondergaard har tagit över tyglarna på San Andreas som tidigare reds av Charlotte och liksom i sin start i Lövsta Future Challenge-kvalet joggade han hem en fin runda på 70,814 procent och det räckte till seger. Charlotte tog hem andraplatsen med Dixieland på 69,574 procent efter ojämna domarsiffror.

Resultat Intermediaire IB

Dressyrringens Intermediaire I kür som avgjordes som avslutning på midsommardagen vanns av Amalie Egholm Hebsgaard med Alfonso, som utöver segern på 71,3 procent kan lägga till två tredjeplatser i helgens lilla rundan klasser.
Resultat Intermediaire I kür

Samtliga resultat Everlöv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden