Körning
29 juni 2018 08:30

Premiär för komplett körtävling på Ribersborg

KörtävlingEgentligen är det shetlandsponnyn Majas förtjänst alltihop. För hade inte Tina Sandquist vunnit en körtävling med dotterns låneponny och rapporterat det till hemmaklubben MCR i Malmö, så hade kanske inte tanken väckts om en komplett körtävling på Ribersborg. I helgen är det dags - med Tina som tävlingsledare.

Premiär för komplett körtävling på Ribersborg
Tina Sandquist, tävlingsledare för körningen som går på Ribersborgsfältet i Malmö nu på lördag. För första gången en komplett körtävling i den här fina miljön. Foto: Eva Österlund

MCR är Tinas Sandquists klubb, här är hon skolad, här finns alla goda minnen, här är en av hennes döttrar aktiv.
– MCR är ju absolut ingen körklubb, det har ju alltid varit mest hoppning, påpekar Tina när Ridsport träffar henne mitt i banan på ”Ribban”.
– Därför är det extra kul att klubben står bakom det här arrangemanget.
– Tävlingen går från LB och LA till medelsvår. Samtliga tre moment ska avverkas nu på lördag, så det bli full fart hela dagen och massor att titta på.

Tina tog tidigt beslutet att begränsa startfältet till drygt 30 ekipage. När propositionen väl kom ut blev intresset enormt och platserna fylldes snabbt. Lika snabbt skapades en reservlista
– Visst kunde vi ha haft fler med men det är extra viktigt att det blir bra och att vi kan hantera det, menar Tina, som ser detta som en start på något riktigt bra och återkommande.
– Att vi bestämde oss för att göra två lätta klasser också känns bra. Extra härligt för nya kuskar att få köra här.

Kuskarna kör alla momenten på samma sida. Det vill säga i området där de permanenta ridsportsbanorna finns. Dressyr och precision inne på hopp/dressyrbanan och mobila maratonhinder direkt utanför på gräset.
– Malmö kommun är med, fortsätter Tina Sandquist. Vi har fått ett arrangörsbidrag av dem redan till den här tävlingen.

Knutit till sig tunga namn

Hon är definitivt ingen nybörjare när det gäller att arrangera körtävling. Har hjälpt till på flera stora tävlingar inte minst i Skånska Körsällskapets regi på Flyinge. Dessutom har hon knutit till sig tunga namn i arrangörsleden. Till exempel Pia Petersson och Ingela Andersson från Skånska Körsällskapet, Ulla Herner från Krika och Camilla Kvist från förbundet. Starka kvinnor som gjort många stora körarrangemang och som är laddade med råd och tips och hjälp.
– Det är ju en jäkla massa jobb men det hade jag räknat med. Häromdagen kändes det lite nervöst, jag drömde till och med om att jag gjort några stora missar.
– Men nu känns det bra, jag jobbar faktiskt allra bäst under press.

Tina Sandquist blickar redan framåt. En större körtävling över tre dagar hade suttit perfekt i den sagolika miljön vid havet.
– Då får det ju bli ett samarrangemang mellan olika körklubbar. Då blir det ju också så mycket mer, inte minst säkerhetsfrågor och hur ekipagen ska ta sig ner till ett vattenhinder på bästa möjliga sätt.

180629_dagsforkortavlingparibersborg_evaosterlund2
Det var Maja, shetlandsponnyn, som inspirerade Tina Sandquist att dra igång en körtävling i Malmö. Här syns ekipaget efter seger på Tjolöholm förra året. Groom är Onka Månsson. Foto: Eva Österlund

Men först den här tävlingen. Och sedan planering inför nästa. Tina Sandquist ska också få sitt tredje barn i höst. Så visst är det fullt upp.

För startlistor och resultat från Ribersborg går in på: www.horsedriving.nu och klicka på ”Resultat”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden