Sport
9 juli 2015 09:19

Premiär för körningens ”huntingklass” i Falsterbo

Det är mycket Axel Olin just nu. I helgen som gick var han trea med sitt fyrspann på en tävling i Tyskland. Igår vann han Falsterbo Cross Country Driving.

Premiär för körningens ”huntingklass” i Falsterbo
Allt stämde för Axel Olin som segrade i Falsterbo Cross Country Driving.

”Hunting” med häst och vagn är nytt för i år på Falsterboprogrammet. Direkt efter den traditionella huntingklassen ändrades och kortades banan innan det var dags för kuskarna att dra iväg. Start och mål inne på stora banan där också flera hinder fanns, bland annat ett vattenhinder som körhästarna glatt hoppade över, med vagn och allt.

Sex enbetsekipage till start, alla rutinerade landslagskuskar, vilket kunde behövas på en bana där publiken var riktigt nära och där de ibland glömde bort att även körhästarna sätter högsta fart bland maratonhinder. Maria Henriksson med Csinos var först ut och satte en riktigt bra tid som höll ett bra tag trots att Magnus Kronberg med Hebron, Johan Herner med O’man och Ingrid Hesslo-Levin med Speedy gjorde vad de kunde för att slå henne.

Axel Olin startade näst sist. I sista stund hade han fått stryka sin egen Winetta som inte var riktigt i form. Övriga spannhästar i Team Olin ska snart gå internationellt så det var inte läge att ta någon av dem heller. Då fick han låna rutinerade Halli, (e. Bugatti Hilltop) som mest tävlas av sin ägare Kent Petersson och det blev en så lyckad kombination att han slog till med dagens bästa tid efter en superkörning med bland annat ett riktigt fint hopp över vattengraven.

Sist ut var Cecilia Qvarnström med Sacramento – ett ekipage som har vunnit det mesta som går att vinna i körvärlden. Nu ska ”Sacke” snart gå i pension. En seger i Falsterbo hade suttit perfekt som avslutning. Det gick inte riktigt enligt planera,

”Cicci” och ”Sacke” blev trea men de har en ny chans på söndag i Falsterbo Driving där de var tvåa förra året. Cross Country var ett trevligt inslag i det stora Falsterbo-utbudet. Skärper man upp hela arrangemanget bättre blir det ännu trevligare, tacka proffsiga kuskar för att allt gick i lås den här gången.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden