Hoppning
6 september 2019 08:23

Premiär för svenskt lag i Spruce Meadows

Kanada”Det är en speciell händelse. Sverige har aldrig tidigare haft lag i nationshoppningen i Spruce Meadows” säger Henrik Ankarcrona, som finns på plats i Kanada tillsammans med fyra svenska ryttare.

Premiär för svenskt lag i Spruce Meadows
Stephanie Holmén och Flip´s Little Sparrow är ett av ekipagen som korsat Atlanten. Foto: Roland Thunholm

Strävan att delta i så många laghoppningar som möjligt har tagit de svenska ryttarna över Atlanten, till Calgary i västra delen av Kanada. På plats finns Stephanie Holmén med Cute S och Flip´s Little Sparrow, Evelina Tovek med Cortina 212 och Dalila De La Pomme, Henrik von Eckermann med Flotte Deern samt Angelie von Essen med Daniel och Luikan Q .

− Det är speciellt, eftersom vi aldrig någonsin har haft ett svenskt lag här, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona, som följt med sitt lag.

Sen utomhustävling

Urvalet av ryttare skedde bland annat utifrån vilka som fanns tillgängliga och hade förutsättningar att åka.
− Det är alltid lite pussel att få ihop det, och det är också sent på året för en utomhustävling. Men jag har stora förhoppningar på ryttarna, säger Ankarcrona.

Tävling med karaktär

Spruce Meadows är en tävlingsplats med sin egen karaktär. På gräsbanan står stora träd i mitten, och hinder med 5-metersbommar och massiva ifyllnader varvas med smala och glesa hinder.
− Hästar brukar reagera en del på banan. Därtill är det snabba klasser med tajta tider. Henrik är den enda som varit här förut, medan vi andra är noviser. Men jag har en stark tro på laget.

Nationshoppningen på lördag är det primära målet för svenskarna. Den är också kvalande till Grand Prix på söndag med riktigt stora prispengar.
− Först tar vi laghoppningen på lördag. Sedan får vi se hur hästarna känns, säger förbundskapten Ankarcrona.

Start- och resultatlistor
Arrangörens livesändning
Livesändning Clipmyhorse

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden