Avelsnyheter
8 maj 15:05

Premierades vid bruksprovet – tas ur avel tills vidare

BeslutBrown Fellow premierades vid årets bruksprov och reste direkt till Stjärnborgs seminstation för att introduceras till sina uppgifter som avelshingst. Nu meddelar Lövsta att den unge hingsten tas ur avel.

Premierades vid bruksprovet – tas ur avel tills vidare
4-årige Brown Fellow och hans ryttare Vendela Eriksdotter Rubin. Foto: Roland Thunholm

Brown Fellow 1455 (SWB hingst f-18 e Franklin-Skovens Rafael, uppf Monica Müller) tas ur avel tills vidare. Det meddelar Lövsta Stuteri och Seminstation via sociala medier. Anledningen enligt Lövsta är att hingsten har visat att han inte känner sig helt bekväm med avelsarbetet.
– Vi vill ge honom den tid han behöver för att mogna och växa på sig lite helt enkelt, säger Lottie Fredell, ägare av hingsten via Stockholm Ridsport AB.

Brown Fellow premierades vid årets bruksprov och berömdes bland annat för sin ridbarhet och samarbetsvilja. Testryttarna prisade hans lyhördhet och den fina ridkänsla han ger.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden