Sport
7 september 2014 11:52

Prinsessan Haya belönad

I samband med VMs avslutning idag har FEI:s ordförande Prinsessan Haya tilldelats Frankrikes högsta orden för sina insatser.

Prinsessan Haya belönad
Prinsessan Haya är på plats i Caen för hoppfinalen och avslutningsceremonin när Bromont i Canada ska ta över stafettpinnen. Roland Thunholm

Vid en ceremoni i Caens stadshus har HKH Prinsessan Haya utsetts till medlem av den franska Hederslegionen och tilldelats dess högsta utmärkelse .

Frankrikes utrikesminister Laurent Fabius delade ut Hederslegionens symbol, ett gyllene kors, pltsen var Guldsalongen i stadshuset.

Prinsessan Haya får priset för sina sportsliga insatser, sitt arbete med välgörenhetsprojet som en av FNs fredssambassadörer och sist men inte minst för att hon tagit VM till Frankrike genom sitt ordförandeskap i FEI.

Hedersbetygelsen skapades 1802 av Napoleon och har delats ut till många historiska personligheter genom åren som Giuseppe Verdi, Mustafa Kemal Atatürk, Dwight D eisenhower och Drottning Elisabeth II.

Ordenstecknet har även delats ut till kulturpersonligheter som Bob Dylan och Céline Dion, Graham Green och Umberto Eco.

Prinsessan Hayas far HKH Kung Hussein I av Jordanien fick samma orden 1967.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden